dalsi-generace-gpu-mali-od-armu-se-priblizi-vykonem-hernim-konzolim
Novinka Další generace GPU Mali od ARMu se přiblíží výkonem herním konzolím

Další generace GPU Mali od ARMu se přiblíží výkonem herním konzolím

Aleš Kaňák

Aleš Kaňák

8. 8. 2012 15:15 7

Společnost ARM vyrobila již celou řadu úsporných grafických čipů vhodných k použití v mobilních zařízeních. GPU Mali-400 se například objevila ve vlajkové lodi Samsungu – smartphonu Galaxy S III.

Reklama

I přes to ARM neusnul na vavřínech a připravuje další a hlavně výkonnější grafické čipy. Již dříve bylo ohlášeno GPU Mali T-604, nicméně zatím se do žádného zařízení nedostalo. Nyní ARM ohlašuje další trojici GPU - T-624, T-628 a T-678. 

První GPU z výše zmiňovaných se může skládat z jednoho až čtyř jader. Modely T-624 a T-678 počítají až s osmi jádry. Všechny z těchto GPU čipů by dle ARMu měly dosahovat o 50% vyššího výkonu oproti předchozí generaci. To vše navíc při zachování velikosti čipu a spotřeby.

Další generace GPU Mali od ARMu se přiblíží výkonem herním konzolím
i Zdroj: PCTuning.cz

ARM tvrdí, že nová generace GPU Mali dovolí hraní her, stejně jako na konzolích, a umožní zobrazení až 8K rozlišení. Na chytrých telefonech, tabletech a jiných zařízeních by neměl být problém zobrazit 60 FPS (minimálně v uživatelském rozhraní). 

Vzhledem k tomu že GPU T-604 bylo ohlášeno zhruba před dvěma lety, tak se dá předpokládat, že na trojici nových GPU si nějaký ten rok počkáme.

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama