Další pohroma pro AMD? Karty Radeon RX 6000 začaly záhadně umírat
i Zdroj: Převzato s povolením autora KrisFix
Novinka Další pohroma pro AMD? Karty Radeon RX 6000 začaly záhadně umírat

Další pohroma pro AMD? Karty Radeon RX 6000 začaly záhadně umírat

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

11. 1. 2023 15:20 68

To si tak koukáte na Youtube nebo něco hrajete a hle, smrt. Vaše drahá grafika to vzdala a odporoučela se do křemíkového nebe.

Reklama

AMD má možná na krku další těžkosti, a nebo jde jen o zatraceně divnou náhodu? Německý youtuber a obchodník „KrisFix-Germany“ zveřejnil video, kterak obdržel několik desítek karet Radeon RX 6000 na opravu. Celkem šlo o 61 karet modelů RX 6900 a RX 6800 a z toho celých 48 karet mělo mrtvé GPU. Kris se podivil, jelikož poprvé viděl pohromadě tolik karet k opravě se zničeným GPU, obvykle připadá poškozené GPU na jednu kartu z deseti. Ale nejen to, všech 48 karet mělo zkratované obvody paměti, kontroléru a SoC (system on chip).

Po dotazu, co zákazníci s kartami dělali, se Krisovi dostalo tradičních odpovědí. Někdo hrál, někdo sledoval Youtube, nebo dokonce PC odpočívalo a zahálelo (idle). Věc, která všechny spojuje, jsou však stejné ovladače. Veškeré zničené grafiky používaly poslední drivery z prosince, Adrenalin 22.11.2 (WHQL). Není však zmíněno, jestli dorazily k opravě referenční i nereferenční karty. Ani nelze s jistotou tvrdit, že za to opravdu můžou ovladače bez dalšího bádání, nejspíš jde jen o shodu náhod, ale majitelé Radeonů by měli raději zpozornět a do doby, než se zjistí víc, nebude od věci se jim vyhýbat.

Detailní fotky Kris sdílel na FB zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama