Další únik Intel Core 14. generace potvrzuje specifikace i zvýšení cen
i Zdroj: Andrey Matveev / Pexels
Novinka Další únik Intel Core 14. generace potvrzuje specifikace i zvýšení cen

Další únik Intel Core 14. generace potvrzuje specifikace i zvýšení cen

David Jiránek

David Jiránek

28. 8. 2023 18:00 23

Už za pár týdnů přijde Intel s oficiálním oznámením generace procesorů Raptor Lake Refresh. V pořadí již 14. generace Core čipů nabídne tradičně vyšší výkon, v určitých případech také více jader. Bohužel půjde nahoru i cena.

Reklama

O nejnovější únik informací se postaral eshop Telemart. V jeho nabídce se objevilo hned šest položek se zatím nepředstavenými procesory. Potvrzují se tak frekvence i třeba velikost cache. Nejlepší model Core i9 14900K dosáhne při boostu až na magickou hranici 6 GHz a nabídne 8 výkonných a 16 efektivních jader.

Větší změny se budou dít u modelu i7. Konkrétně i7 14700K dostane o 4 efektivní jádra víc vůči i7 13700K. Celkově by měly být nové modely o 3 % rychlejší, v případě zmíněného i7 modelu půjde o 17% zrychlení ve vícevláknových procesech.

Důležitým ukazatelem je i cena. Ta podle posledních informací půjde obecně nahoru. Za nejlepší modely dáte i okolo dvou tisíc korun více.

Více se dozvíme nejspíše okolo 19. a 20. září, kdy Intel plánuje event Innovation 2023. Zde by měl modrý tým představit všechny nové řady včetně Rapor Lake Refresh a Meteor Lake. Vydání by mělo přijít okolo října letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama