data-na-serverech-megauploadu-jsou-v-bezpeci-alespon-prozatim
Novinka Data na serverech Megauploadu jsou v bezpečí. Alespoň prozatím

Data na serverech Megauploadu jsou v bezpečí. Alespoň prozatím

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 1. 2012 10:00 9

Padesát milionů uživatelů zavřené služby Megaupload.com, kteří na její servery nahráli svá data, si může oddychnout. Zástupci firmy dosáhli dílčí dohody s oběma hostingovými společnostmi.

Reklama

Včera jsme vás informovali o tom, že ze serverů společnosti Megaupload, jejíž hlavní představitelé jsou nyní vyšetřováni kvůli údajnému porušování zákonů o ochraně duševního vlastnictví, budou do konce týdne vymazána všechna data.

Poslední novinky však naznačují, že tato hrozba byla odvrácena, alespoň prozatím. Megaupload, který má zmražená bankovní konta, je nyní v platební neschopnosti vůči hostingovým společnostem Carpathia Hosting a Cogent Communications, od kterých si webový prostor pronajímal.

Právní zástupce Megauploadu, Ira Rothken, tvrdil, že firma dělá vše pro to, aby vymazání zabránila. A dnes v ranních hodinách oznámil, že se dohodl se zástupci obou společností na zachování dat minimálně po dobu dalších dvou týdnů.

„Hostingové společnosti jsou natolik laskavé, že nám daly více času, abychom mohli vypracovat nějakou dohodu s vládou,“ řekl. Rothken také tvrdí, že uložená data jsou důležitá i pro nadcházející soudní při.

Data na serverech Megauploadu jsou v bezpečí. Alespoň prozatím
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Kitguru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama