Apple jako herní platforma? Na konci ledna vychází Death Stranding na iOS a macOS
i Zdroj: Gamereactor UK
Novinka Apple jako herní platforma? Na konci ledna vychází Death Stranding na iOS a macOS

Apple jako herní platforma? Na konci ledna vychází Death Stranding na iOS a macOS

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

27. 1. 2024 09:00 2

Apple přidá ještě tento měsíc další AAA titul - Death Stranding - na vybraná zařízení s iOS nebo macOS. Dojde k tomu po kratším zpoždění ze strany vydavatele hry.

Reklama

Director's Cut of Death Stranding  bude na App Store přidán jako univerzální nákup, který bude kompatibilní s iPhonem 15 Pro a Pro Max, iPadem a se zařízením macOS s čipem M1 nebo novějším. Cena hry bude okolo 39,99 USD, což je asi 915 Kč, nicméně předobjednávky budou s 50% slevou. 

Death Stranding bude nejnovějším titulem vtaženým do Apple ekosystému. Loni společnost Capcom přinesla na vybraná zařízení Apple hru Resident Evil Village a remake Resident Evil 4. Očekává se, že se v letošním roce objeví další herní pecky včetně hry Assassin's Creed Mirage a Tom Clancy's The Division Resurgence. Otázkou zůstává proč se Apple rozhodl přinést hry na macOS až teď, když tato zařízení jsou dostatečně výkonná už nějaký ten pátek.

Společnost Backbone, jež stojí za herním ovladačem, oznámila limitovanou edici která obsahuje bezplatnou kopii hry pro platformu Apple. Ovladač je terčem posměšků za jeho barvu, která připomíná jistou tělní tekutinu. Cena je stanovena na 125 USD, tedy asi 2 850 Kč.

Apple jako herní platforma? Na konci ledna vychází Death Stranding na iOS a macOS
i Zdroj: Backbone

Hra Death Stranding byla na trh uvedena v roce 2019 a je to první Hidea Kodžimy, kterou vytvořil po odchodu z herního studia Konami. Kojima v roce 2022 na The Game Awards odhalil teaser ohledně pokračování, které má vyjít na PS5. Kojima Productions a Hammerstone Studios navíc pracují na filmové adaptaci, která byla rovněž oznámena v roce 2022.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama