dell-ma-nove-pocitace-pro-studenty-oba-vydrzi-pad-na-zem
Novinka Dell má nové počítače pro studenty, oba vydrží pád na zem

Dell má nové počítače pro studenty, oba vydrží pád na zem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2

Studenti na celém světě se v posledních měsících museli přizpůsobit změnám ve způsobu výuky a komunikace se spolužáky a učiteli. Aby se s nastalou situací dokázali vypořádat, potřebují k tomu patřičné vybavení, a proto Dell představil notebooky, které by měly splnit jejich požadavky. Prvním z nich je Chromebook 3100 s LTE a druhým Latitude 3120 se systémem Windows, který nabízí vyšší výkon.

Reklama

Chromebook 3100 LTE je určený těm, kteří žijí v místech, kde není k dispozici spolehlivé nebo není žádné internetové připojení. Zařízení proto již v základním nastavení umožňuje volbu mobilního operátora v jednotlivých zemích. Vybaven je tennto počítač dvoujádrovým procesorem Intel Celeron, 4 GB operační paměti LPDDR4 s frekvencí 2 400 MHz, 11,6palcovým HD displejem a až dvěma USB-C porty.

Dell má nové počítače pro studenty, oba vydrží pád na zem
i Zdroj: PCTuning.cz

Nový notebook Latitude 3120 s operačním systémem Windows nabízí vyšší výkon a rychlost díky procesorům Intel Pentium Silver a Celeron. V nabídce je ve dvou verzích – v podobě tradičního notebooku a zařízení 2v1. Obě podporují technologii Wi-Fi 6.

Dell má nové počítače pro studenty, oba vydrží pád na zem
i Zdroj: PCTuning.cz

Děti často zachází s technikou nešetrně a je jim jedno, jakým nástrahám ji vystaví. Oba počítače proto dokáží přečkat pád z výšky 120 cm na dřevěnou podlahu a jsou vybavená klávesnicí, která zvládne polití tekutinou. Latitude 3120 má ještě zdrsněný povrch šasi pro jistější úchop a volitelný displej se sklem Dragontrail Pro je také odolnější proti poškrábání a lépe odolává nárazům na roh zařízení. Na zařízení Latitude 3120 2v1 pak mohou studenti s pomocí aktivního pera Dell nebo tužky psát, dělat si poznámky a kreslit náčrtky.

Je otázkou, zda se oba počítače začnou prodávat i v Česku. Příliš tomu nevěříme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama