desitka-ma-zachranit-htc-premieru-si-odbude-12-dubna
Novinka „Desítka“ má zachránit HTC. Premiéru si odbude 12. dubna

„Desítka“ má zachránit HTC. Premiéru si odbude 12. dubna

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 3. 2016 14:00 2

Spekulacím, kdy HTC představí svůj očekávaný smartphone, je konec. Tchajwanská firma na svém oficiálním twitterovém účtu uveřejnila oficiální pozvánku na tiskovkou konferenci, která se uskuteční 12. dubna.

Reklama

HTC si letos dává na čas. Z letošních top smartphonů s Androidem bude jeho novinka představena ze známých značek jako poslední. Telefon se bude jmenovat jednoduše jen 10 a nabídne špičkovou výbavu, konkurovat tak bude novým Samsungům S7 (edge) či LG G5.

Podle dřívějších zpráv „desítka“ dostane Quad HD (QHD) displej s úhlopříčkou pět palců.  Přemíru výkonu by měl zajistit čtyřjádrový procesor Snapdragon 820 od Qualcommu, který doplní operační paměť se štědrou kapacitou 4 GB a 32GB rozšiřitelné úložiště. Hlavní fotoaparát bude, stejně jako u nových iPhonů či S7 (edge), dvanáctimegapixelový.

Dále nemá chybět nový konektor USB Type-C ani akumulátor s kapacitou 3 000 mAh. Dočkat bychom se měli také reproduktorů BoomSound, senzoru otisků prstů a kovového unibody těla z jednoho kusu, v němž veškerý hardware bude uschován.

K představení HTC 10 dojde 12. dubna ve 14 hodin. Stane se tak v New Yorku, v Londýně, v Taipei a na HTC.com.

Zdroj: HTC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama