desktopove-broadwelly-prijdou-na-trh-az-ve-ctvrtem-kvartale-2014
Novinka Desktopové Broadwelly přijdou na trh až ve čtvrtém kvartále 2014

Desktopové Broadwelly přijdou na trh až ve čtvrtém kvartále 2014

Aleš Kaňák

Aleš Kaňák

21. 10. 2013 13:00 2

Přechod na 14nm výrobní proces se neobešel bez problémů a společnost Intel je nucena posunout datum vydání nových procesorů.

Reklama

CEO společnosti Intel, Brian Krzanich, se podělil o další informace ohledně SOC čipů Broadwell. Společnost je sice schopna vyrobit funkční vzorky, ale vytíženost výroby 14nm čipů prozatím není moc slavná. Proto Intel musí odložit datum vydání SOC Broadwellů na první kvartál příštího roku. Desktopové Broadwelly se do desktopů dostanou až koncem příštího roku (Q4 2014). Na druhou stranu by toto zpoždění nemělo mít kaskádový efekt a nástupce – procesory s architekturou Skylake budou uvedeny dle původních plánů.

Desktopové Broadwelly přijdou na trh až ve čtvrtém kvartále 2014
i Zdroj: PCTuning.cz

Broadwell by měl kromě menšího výrobního procesu přinést také až o 30 % lepší spotřebu v porovnání s Haswellem. Stejně tak jeho menší rozměry umožní osazení do tabletů a jiných mobilních zařízení. Pokud jde o desktopové čipy Broadwell, tak se prozatím spekuluje o tom, že se přesese část regulace napájení procesoru zpět na základní desky. Důvod je prostý – snížení vyzařovaného tepla a možná také zvýšení přetaktování. A když už je řeč o navyšování výkonu, tak musíme zmínit, že Intel počítá opět s Kčkovými procesory s odemčeným násobičem.

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama