detaily-o-firefoxu-3-6
Novinka Detaily o Firefoxu 3.6

Detaily o Firefoxu 3.6

Ace.

Ace.

7. 4. 2009 00:00 12

Mozilla uveřejnila některé novinky, se kterými se setkáme v další verzi jejího prohlížeče s kódovým jménem Namoroka.

Reklama

Ta bude následovat hned po čísle 3.5, nazvaném Shiretoko. Jméno Namoroka si vývojáři vypůjčili z Namorokského národního parku, na severozápadě ostrova Madagaskar. Tato verze bude založená na renderovacím jádře Gecko 1.9.2, a její vypuštění do světa se plánuje na první polovinu roku 2010.

Detaily o Firefoxu 3.6
i Zdroj: PCTuning.cz


Novinka by měla mít (konečně!) výrazně vyšší rychlost, autoři se zaměřují na dobu startu, otevírání nových tabů a celkově odezvu uživatelského rozhraní. Plánuje se zjednodušení personalizace prohlížeče, tak aby si ho opravdu každý mohl upravit a vylepšit k obrazu svému. Prohlížeč by si měl pamatovat často prováděné úkony a podle nich dále vylepšovat "uživatelský zážitek" (co si pod tím Mozilla představuje je zatím ve hvězdách).



Dále prohlížeč dovolí uživateli organizovat otevřené taby, historii a stažené soubory podle úkonu, který se uživatel pokouší provést. Na programu je také zlepšení podpory webových aplikací a nabídnutí nástrojů, pomocí kterých by vývojáři mohli smazat rozdíl mezi běžnou desktopovou a webovou aplikací. No a nakonec je zmíněna lepší integrace prohlížeče do operačního systému, včetně interakce s existujícími službami.

Podle Techpowerup

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama