digitalni-asistentka-cortana-zamiri-na-platformy-ios-a-android
Apple Novinka Digitální asistentka Cortana zamíří na platformy iOS a Android

Digitální asistentka Cortana zamíří na platformy iOS a Android

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

13. 3. 2015 15:00 6

Digitální asistentka Cortana od firmy Microsoft zamíří na více platforem. Kromě Windows Phone bude k dostání také jako samostatná aplikace pro zařízení s operačními systémy Android a iOS.

Reklama

Cortana se již brzy objeví kromě mobilních zařízení také na desktopových počítačích a noteboocích s chystaným operačním systémem Windows 10, který by měl dorazit na trh snad už během léta. Ve stejném období by se však údajně měla objevit také její mobilní verze pro ostatní zmíněné platformy.

Digitální asistentka Cortana zamíří na platformy iOS a Android
i Zdroj: PCTuning.cz

Redmondský gigant údajně pracuje také na pokročilejší verzi Cortany, což prozradil v rozhovoru pro The Verge generální ředitel Microsoft Research Eric Horvitz. Projekt nové "chytřejší" Cortany nese kódové označení "Einstein" a měl by přinést její lepší umělou inteligenci. To by mělo vést k automatizaci určitých úkonů, které Cortana zvládá. Zahrnovat by to prý mohlo například to, že asistentka zvládne číst a "porozumět" emailům. Další hlubší podrobnosti o projektu bohužel zatím neznáme. 

Zpřístupnění Cortany pro jiné platformy není nijak překvapivým krokem. Microsoft již dříve dokázal, že chce své softwarové nástroje otevřít i jiným operačním systémům, čehož je důkazem třeba kancelářský balík Office Mobile. 

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama