disney-kupuje-lucasfilm-star-wars-epizoda-7-by-mela-vyjit-v-roce-2015
Novinka Disney kupuje Lucasfilm, Star Wars: Epizoda 7 by měla vyjít v roce 2015

Disney kupuje Lucasfilm, Star Wars: Epizoda 7 by měla vyjít v roce 2015

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

31. 10. 2012 16:00 20

Toto se nedá popsat jinak, než jako smíšené pocity. Populární frančíza Star Wars se dočká pokračování s jedním velkým ale. Bude se natáčet pod taktovkou studia Disney.

Reklama

Zábavní gigant Walt Disney Company včera oznámil, že kupuje Lucasfilm Ltd a následně vydá celou novou trilogii ze světa Star Wars. Prvního filmu bychom se měli dočkat v roce 2015, druhého v roce 2017 a trilogie bude vrcholit v roce 2019.

Sám Lucas ovšem ze scény úplně nezmizí, na nových dílech Star Wars se bude podílet jako kreativní konzultant.

George Lucas od Walt Disney Company dostane za Lucasfilm Ltd pohádkové 4,05 miliardy dolarů. Půlku peněz dostane Lucas v hotovosti, zbylé peníze dostane v podobě 40 milionů akcií.

Disney kupuje Lucasfilm, Star Wars: Epizoda 7 by měla vyjít v roce 2015
i Zdroj: PCTuning.cz

Za 4 miliardy dolarů získá Disney kontrolu nad frančízami Star Wars, ale i Indiana Jones. Součástí obchodu je převzetí studia Industrial Light & Magic. Největší výrobce digitálních efektů však bude mít stále volné pole působnosti a bude moci spolupracovat s jinými studii.

Kromě natáčení filmů ze světa Star Wars chce Disney provázat Lucasův odkaz s jejich dalším byznysem. Disney chce mimo jiné vyvíjet hry ze světa Star Wars a to hlavně malé hry pro sociální sítě a mobilní telefony. Pravověrní hráči si však nemusí zoufat, herní studia i vydavatelé si budou moci licenci k vývoji her zakoupit.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama