Displace chce prodávat OLED televizi na baterii, bude bezdrátová a na zeď se přisaje
i Zdroj: depositphotos.com
Novinka Displace chce prodávat OLED televizi na baterii, bude bezdrátová a na zeď se přisaje

Displace chce prodávat OLED televizi na baterii, bude bezdrátová a na zeď se přisaje

David Jiránek

David Jiránek

20. 12. 2022 13:45

Televize jako ze Star Treku, nabídne funkce o jakých se konkurenci jen zdá. V balení nenajdete stojan ani ovladač, ale zato akumulátor na měsíc provozu.

Reklama

Televize od Displace, americké společnosti, nabídne 55 palců, OLED panel a 4K rozlišení. Zmíněné specifikace nejsou zatím moc zajímavé a ani zmínka o tom, že televizi pohání AMD procesor a Nvidia grafika nemusí někoho ohromit. Zajímavější už je, že se novinka plánovaná pro CES obejde kompletně bez kabelů, včetně napájení.

V televizi nalezneme baterii o zatím neznámé kapacitě, která by měla zajistit měsíční provoz, pokud se budete dívat maximálně šest hodin denně. V balení naleznete čtyři baterie a nabíječku.

Zajímavá je rovněž montáž na zeď. Sbohem můžete dát VESA držáku, televize totiž bude disponovat aktivním proprietárním vakuovým systémem. Tudíž se prostě přisaje na zeď. Nutno podotknout, že televize váží 9,07 kilogramu.

Displace chce prodávat OLED televizi na baterii, bude bezdrátová a na zeď se přisaje
i Zdroj: Displace

Jednotka zajišťující výpočetní výkon v čele s AMD procesorem a Nvidia grafikou je umístěna ve zvláštní stanici, která se k panelu televize připojí bezdrátově přes Wi-Fi 6E. Samotná obrazovka tedy hostí jen panel, což vysvětluje dlouhou výdrž na baterii.

V balení zřejmě nenajdete ovladač, postačí vám gesta. Výrobce hovoří i o dotycích a hlasovém ovládání. Zda je panel dotykový se ovšem ve specifikacích nedočteme. Displace TV bude zřejmě disponovat kamerou a řadou senzorů, operační systém by si pak měl poradit i s přenášením obsahu mezi televizemi v rámci jedné domácnosti.

Ačkoliv je úhlopříčka 55 palců menší, Displace nabízí zakoupení dvou a čtyř televizí naráz. Ty pak můžete poskládat. Zde ovšem požitek zkazí rámeček mezi televizemi. Více bychom se měli 5. ledna, kdy dojde k představení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama