dohodne-se-ms-a-yahoo
Novinka Dohodne se MS a Yahoo?

Dohodne se MS a Yahoo?

Martin Stančík

Martin Stančík

29. 7. 2009 00:00

Podle zdroje agentury Reuters se Microsoft a Yahoo dohodli na spolupráci v oblasti reklamy, aby byli konkurenceschopnější oproti Googlu.  

Reklama


Oficiálně by partnerství mělo být ohlášeno během 24 hodin. Microsoft podle zdroje nebude Yahoo platit žádný paušál, ale budou se dělit zisky mezi obě firmy. Zprávy o potvrzení spolupráce poprvé přinesl web AllThingsDigital, Microsoft i Yahoo je odmítli komentovat. Obě společnosti o spolupráci v oblasti online reklamy, kde dominuje Google, debatují již měsíce. Není však jasné, zda dohodu mezi MS a Yahoo neshodí antimonopolní úřad.

Dohodne se MS a Yahoo?
i Zdroj: PCTuning.cz

Microsoft se Yahoo pokusil loni koupit za 47.5 miliard dolarů, avšak obchod se nezdařil; Yahoo pak chtělo uzavřít partnerství s Googlem, ale to nebylo povoleno americkým anti-monopolním úřadem. Podle zatím nepotvrzených informací od zdroje agentury Reuters bude Yahoo nově používat technologie Microsoftu v rámci vyhledávacího procesu - mluví se dokonce o tom, že by Yahoo používalo vyhledávač Bing od Microsoft, což by velmi posílilo jeho postavení na trhu.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama