Doporučené sestavy - duben 2010
i Zdroj: PCTuning.cz
Sestavy Článek Doporučené sestavy - duben 2010

Doporučené sestavy - duben 2010 | Kapitola 10

Jan Černý

Jan Černý

12. 4. 2010 03:00 42

Seznam kapitol

1. Kancelářské sestavy 2. Domácí  počítač za ±10 000 Kč 3. Občasným hráčem za 13 000 Kč 4. Levná čtyřjádra za 13-15 000 Kč 5. Plnohodnotný Quad do 17 000 Kč 6. Sestavy za 18-19 500 Kč
7. Sestavy mezi 20-25 000 Kč 8. Sestavy za 30 000 Kč 9. Pro ty nejnáročnější uživatele 10. Software 11. Monitory

Plánujete si poskládat nový počítač a hledáte inspiraci? Nakonfigurovali jsme celkem 20 vyvážených sestav od 8 000 do 100 000 Kč, ze kterých si vybere opravdu každý. Co myslíte, upřednostňovali jsme grafiky NVIDIA nebo ATI, procesory Intel nebo AMD? Náš výběr také obsahuje dvojici kapitol věnovanou legálnímu softwaru a výběru monitorů od hráčů po grafiky.

Reklama

Bez legálního softwaru počítač samozřejmě fungovat nemůže a pokud nepatříte mezi šťastné studenty středních škol a universit, které byly zahrnuty do programu Microsoft Academic Aliance (MSDN AA) musíte si Windows, Office etc. koupit případně fungovat na polovičatých řešení na bázi OpenSource nebo freeware.

Doporučené sestavy - duben 2010
i Zdroj: PCTuning.cz

Už v prvopočátku doporučujeme zakoupit 64bitové verze operačního systému Windows 7 – ceny jsou stejné (50 Kč je zanedbatelný rozdíl). Při instalaci se můžete rozhodnout zda zvolit 32 nebo 64-bit edici a pokud budete v budoucnu rozšiřovat velikost operační paměti nemusíte řešit dokupování licence. Tento operační systém je již dávno plně plně odladěný a velmi svižně funguje na jakékoliv současné konfiguraci. Pro pomalejší počítače určené pro provoz v kanceláři volte z důvodu síťových služeb Windows XP Professional.

Doporučené sestavy - duben 2010
i Zdroj: PCTuning.cz

K velmi výhodným nabídkám patří i rodinná/studentská licence Microsoft Office. Za částku něco málo přes 1 500 Kč dostanete rovnou tři licence nejpoužívanějšího kancelářského balíku: Word 2007, Excel 2007, PowerPoint 2007 a OneNote 2007. Zkrátka a dobře za 500 Kč dostanete licenci pro 1 počítač – a to se vyplatí!

Pro živnostníky masochisty (kteří se rozhodli ušetřit a používat OpenOffice), nebo velké helpdeskové firmy, kde probíhá hlavně komunikace pomocí telefonátů a mailů je možnost koupit licenci Outlooku za 3000 Kč.

Ochrana před viry je také velmi důležitá. Pokud se namísto kvalitního bezplatného antiviru Microsoft Security Essential rozhodnete použít komplexní ochranu nabízejí balíčky společností Kaspersky LAB a ESETu, bude vás stát licence na 2 roky okolo 1 500 respektive 1 800 Kč.

Pokud jste studenty a pronikáte do tajů počítačové grafiky, rozhodně se zkuste podívat po zlevněných licencích společnosti Adobe. Pro nekomerční použití můžete ušetřit až 80 % z původní ceny. Za zmínku stojí také roční demoverze Autodesku (AutoCAD, 3ds MAX, etc.).

   
Studentské ceny produktů společnosti Adobe převzaty z obchodu www.digitalmedia.cz

Společnost Adobe dodává na náš trh studentské licence hlavních aplikací za velmi výhodné ceny, kdy sleva oproti komerčním verzím dosahuje 80%. Oprávněným uživatelem takové licence je každý student denního, nejméně dvouletého studia střední či vysoké školy akreditované Ministerstvem školství České nebo Slovenské republiky. U víceletých gymnázií je za střední školu považováno studium až ve čtyřech nejvyšších ročnících odpovídajících ročníkům čtyřletého gymnázia (tedy u šestiletého od tercie, u osmiletého od kvinty). Tyto licence pochopitelně nelze využívat ke komerčním účelům a nelze je v budoucnu upgradovat na novější verzi edice pro studenty. Lze je však upgradovat na novější verzi komerční licence.

Které produkty jsou ve studentských licencích k dispozici*:

  • Adobe Creative Suite 4 Design Premium
  • Adobe Creative Suite 4 Design Standard
  • Adobe Creative Suite 4 Web Premium
  • Adobe Creative Suite 4 Master Collection
  • Adobe Photoshop Extended CS4

* Všechny zde uvedené produkty jsou k dispozici pro Windows i Mac v české nebo anglické jazykové verzi.

Mechanismus dodávky:

  1. Student (nebo jeho rodič či kdokoli jiný) zakoupí produkt ve formě instalačního balíčku bez sériového čísla.
  2. Poté student vyplní PDF formulář. Pro jeho vyplnění použijte, prosím, Adobe Reader (verze 8.1 nebo vyšší) nebo Adobe Acrobat a k formuláři přiložte soubor s naskenovanými patřičnými doklady:
    1. Doklad o studiu. Za doklad o studiu považujeme například fotokopii karty ISIC, indexu nebo Potvrzení o studiu vydané příslušnou školou. V případě, že máte jiný doklad o studiu, kontaktujte prosím předem Zákaznické středisko Adobe.
    2. Pokud doklad o studiu neobsahuje fotografii studenta, je třeba též přiložit kopii jiného platného průkazu, jehož součástí fotografie je.
    3. Doklad o nabytí produktu. Například faktura, nebo účetní doklad získaný při nákupu.
  3. Formulář s přílohami student elektronicky odešle na zákaznické středisko Adobe. Odeslání lze provést buď pomocí tlačítka Odeslat v PDF formuláři nebo zasláním tohoto formuláře na adresy student@techsoft.cz.

Po zpracování bude uživateli přiděleno sériové číslo k jeho produktu. Po zadání tohoto čísla se z produktu stane plně funkční verze.

Kontakty:

Zákaznické středisko Adobe
Techsoft Servis, spol. s r.o.
Patočkova 61
169 00 Praha 6
Česká republika

www.techsoft.cz
tel.: +420 284 011 221
email: student@techsoft.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama