dual-gpu-radoen-r9-295x2-od-amd-by-mel-na-trh-dorazit-jiz-za-devet-dni
Novinka Dual-GPU Radoen R9 295X2 od AMD by měl na trh dorazit již za devět dní

Dual-GPU Radoen R9 295X2 od AMD by měl na trh dorazit již za devět dní

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

30. 3. 2014 12:00 9

NVIDIA před několika dny překvapila svět se zprávou o vydání své nové high-end dvoučipové grafické kartě GeForce GTX Titan Z, čímž předběhla AMD a jeho dlouho očekávaný dual-GPU Radeon na bázi Hawaii. 

Reklama

Podle informací zveřejněných na webu NordicHardware bychom se nového dvoučipového Radeonu, který by podle všeho měl být vybaven hybridním chladičem, měli dočkat již 8. dubna. Podle informací zmíněného magazínu bude karta založena na dvou GPU Hawaii PRO a celkem nabídne 5120 stream procesorů, společně s 8 GB GDDR5 VRAM pamětí (4 GB na čip), které budou využívat 512bitové rozhraní. 

Dual-GPU Radoen R9 295X2 od AMD by měl na trh dorazit již za devět dní
i Zdroj: PCTuning.cz

 

NVIDIA se svojí kartou GTX Titan Z překvapivě předběhla AMD

Informace o využití pouhých 8 GB pamětí je poměrně překvapivá, protože se neustále spekuluje o tom, že bude karta vybavena 16 GB VRAM pamětí, namísto 8 GB. Což je více než reálné vzhledem k nedávnému vydání 8GB jednočipové karty Radeon R9 290X. AMD zatím bohužel přesné specifikace nevyvrátilo ani nepotvrdilo. Jak jsem již zmínil, karta by měla být zcela určitě ochlazována pomocí hybridního chladiče, kombinujícího vodní a vzduchové chlazení

Dual-GPU Radoen R9 295X2 od AMD by měl na trh dorazit již za devět dní
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Chladič chystaného Radeonu by se mohl podobat kartě Ares II od ASUS

O ceně lze zatím také pouze spekulovat, můžeme snad jen doufat v to, že se nedočkáme cenovky stejné anebo i větší než u představené dvoučipovky Titan Z, jejíž cena NVIDIA stanovila na 3 000 dolarů. Kdyby AMD přišlo s cenou výrazně nižší, mělo by velikou šanci prozatímě vyhrát závody ve zbrojení, které s NVIDIA vede již nějakou dobu.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama