Novinka Dynabook chystá na červenec notebooky Tecra A40-J a Tecra A50-J

Dynabook chystá na červenec notebooky Tecra A40-J a Tecra A50-J

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 6. 2021 19:23

Společnost Dynabook představuje další dva nové notebooky řady Tecra – 14palcový Tecra A40-J a 15palcový Tecra A50-J. Oba najdou uplatnění zejména v podnikové sféře.

Reklama

Víko nových počítačů má charakteristicky zvlněný design a antibakteriální povrch Mystic Blue, který zamezuje ulpívání nežádoucích bakterií. Hmotnost Tecra A40-J se 14palcovým HD nebo Full HD antireflexním displejem začíná na 1,45 kilogramu a stejné možnosti rozlišení nabízí také větší model. Dynabook dodává, že displej obou notebooků je možné otevřít až do úhlu 180 stupňů, Tecra A40-J pak nabízí navíc i možnost dotykové obrazovky.

Mezi bohaté bezpečnostní prvky počítačů patří vlastní BIOS Dynabook, Trusted Platform Module (TPM) 2.0, zajišťující šifrování dat a volitelná možnost ověřování uživatele pomocí otisků prstů a obličeje s využitím Windows Hello. Další vrstvu ochrany zajišťuje čtečka čipových karet.

Kromě 28W variant procesorů Intel Core 11. generace lze notebooky osadit různými variantami pamětí a úložišť až do 32 GB RAM (2xSO-DIMM DDR4 3200) a 1TB SSD OPAL 2.0. vykreslování grafiky má na starosti karta Xe Iris. Obě zařízení kombinují slušnou výdrž baterie (až 10 hodin) spolu s funkcí rychlého nabíjení, která dosáhne 40% kapacity baterie během 30 minut.

Tecra A40-J
i Zdroj: PCTuning.cz
Tecra A40-J

Dále ve výbavě počítačů najdeme podsvícenou klávesnici s Clickpadem nebo volitelným SecurePadem. Větší notebook Tecra A50-J má také samostatnou numerickou klávesnicí. Samozřejmostí je posuvný kryt objektivu HD kamery a přítomny jsou i duální mikrofony s funkcí potlačení ruchů a reproduktory s technologií DTS.

Co se konektivity týče, jsou tu dva porty USB-C s podporou Thunderbolt 4 umožňují nabíjení, přenos dat a zobrazení až na čtyřech monitorech. Další příslušenství mohou uživatelé snadno využít díky dalším portům v plné velikosti, jako HDMI 2.0, LAN a dalších rozhraní USB-A 3.2 či čtečce microSD karet. Bezdrátové připojení zajistí Wi-Fi 6.

Tecra A40-J a A50-J budou na evropském trhu k dispozici od července.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama