dynabook-portege-x30-w-j-ma-hmotnost-pod-kilo-a-grafiku-intel-iris-xe
Novinka Dynabook Portégé X30-W-J má hmotnost pod kilo a grafiku Intel Iris Xe

Dynabook Portégé X30-W-J má hmotnost pod kilo a grafiku Intel Iris Xe

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 11. 2020 15:40 1

Asi málokdo z vás, kteří alespoň trochu sledujete trh s notebooky, nezná modelovou řadu Dynabook Portégé. A právě horké novinky Portégé X30W-J se týká tato novinka.

Reklama

Dynabook přichází s novým hybridním zařízením, konvertibilním notebookem Portégé X30W-J, který se díky otočnému pantu dá používat i jako tablet. X30W-J těží z čtyřjádrových procesorů Intel Core i5 a i7 11. generace. Jednotlivé konfigurace lze osadit až 32 GB dvoukanálové LPDDR4x paměti běžící na frekvenci 4 266 MHz a PCIe SSD úložišti (až 1 TB). Stále náročnější obchodní aplikace podporuje také nová grafika Intel Iris Xe.

Použitý matný displej Sharp IGZO FHD s jasem 460 cd/m2 se má vyznačovat nízkou spotřebou energie a podpora AES pera zase umožní vysokou flexibilitu i interaktivitu. Použité sklo Gorilla Glass zajistí potřebnou odolnost a podsvícená bezrámová klávesnice s velkými klávesami (16 x 15 mm) a dotykový „Glass-feel“ Precision TouchPad nebo volitelný SecurePad se čtečkou otisků prstů poskytnou přesné ovládání.

Základem efektivní mobilní práce je dobrá konektivita. Portégé X30W-J je pro rychlé bezdrátové připojení vybaven nejnovějším modulem Intel 802.11ax (WiFi 6) + BT 5.1. Datové připojení na cestách zajišťuje volitelně také LTE modem. Kromě toho nabízí přístroj dva nové porty USB-C s podporou Thunderbolt 4, které umožňují rychlé nabíjení, připojení k periferiím a vysokorychlostní přenos dat. Počítač je dále vybaven porty HDMI v plné velikosti, USB 3.1 typu A, 3,5 mm audio konektorem a slotem pro microSD kartu.

 Dynabook Portégé X30-W-J má hmotnost pod kilo a grafiku Intel Iris Xe
i Zdroj: PCTuning.cz

Aktuální rostoucí trend práce vzdálených týmů a režimu home office je založen na videokonferencích. Pro tento účel je notebook vybaven zvukovým systémem s reproduktory harman/kardon, technologií Dolby Atmos vylepšující zvuk a duálními mikrofony s funkcí potlačení ruchů.

Dále se výrobce chlubí až šestnáctihodinovou výdrží na jedno nabití a podporou rychlodobíjení, které umožňuje během 30 minut nabít baterii až na 40 % její kapacity a funkce okamžitého zapnutí zařízení probudí po biometrickém ověření obličeje a otisku prstu zařízení za méně než jednu vteřinu.

Odolnost notebooku o hmotnosti 989 gramů charakterizuje podpora vojenského standardu MIL STD 810G. Kromě toho novinka využívá také nový, vylepšený systém chlazení Airflow společnosti Dynabook. 

Portégé X30W-J bude k dispozici v průběhu listopadu 2020. Cenu neznáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama