dynabook-tecra-a40-e-odolny-firemni-notebook-s-vydrzi-13-5-hodiny
Novinka Dynabook Tecra A40-E: odolný firemní notebook s výdrží 13,5 hodiny

Dynabook Tecra A40-E: odolný firemní notebook s výdrží 13,5 hodiny

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 10. 2019 15:00

Společnost Dynabook představila nejnovější přírůstek do řady notebooků Tecra – přístroj s označením A40-E. Mezi jeho přednosti patří nízká hmotnost a vysoká výdrž na baterii, mimo to se počítač může pochlubit i dostatečně výkonným hardwarem a bohatou konektivitou.

Reklama

Tecra A40-E je dalším z počítačů společnosti Dynabook, který je určen zejména zaměstnancům u firemní sféry.  Po otevření víka se před vámi objeví čtrnáctipalcový displej s úpravou proti odleskům s rozlišením Full HD, tedy 1 920 × 1 080 pixelů. O vysoký výkon se postará procesor Intel Core 8. generace, kterému společnost dělají až 24 GB operační paměti (DDR4) a 256GB, 512GB či 1TB SSD.

V oblasti konektivity nechybí port USB typu C, v závislosti na konfiguraci také jeden nebo dva konektory USB 3.1, Gigabit LAN, HDMI a slot pro microSD. Možnosti připojení dále rozšiřuje volitelná dokovací stanice USB-C. Rychlé připojení k internetu optimalizují antény Intel Dual Band Wireless-AC 8265 Wi-Fi. Připojení k internetu kdekoli na cestách bez závislosti na dostupných Wi-Fi sítích pak umožňuje volitelný LTE modem.

Dynabook Tecra A40-E: odolný firemní notebook s výdrží 13,5 hodiny
i Zdroj: PCTuning.cz
Dynabook Tecra A40-E: odolný firemní notebook s výdrží 13,5 hodiny
i Zdroj: PCTuning.cz

A40-E je také osazen řadou robustních bezpečnostních prvků, které zajistí firmám vysokou míru ochrany před možnými bezpečnostními riziky. Vlastní BIOS Dynabook zajišťuje zabezpečení na podnikové úrovni a spolu s modulem Trusted Platform Module (TPM), který se stará o bezpečné uložení citlivých dat, poskytuje jistotu před zneužitím firemního know-how. Dvouúrovňová autentizace uživatele chrání navíc přístroj před neoprávněným přístupem v případě ztráty nebo odcizení. Standardně je k dispozici i SecurePad osazený čtečkou otisků prstů a volitelně lze přístroj doplnit čtečkou karet Smart Card a funkcí rozpoznávání obličeje.

Mezi velké přednosti nového notebooku patří i výdrž na baterii. Ta má kapacitu 42 Wh a podle výrobce na jediné nabití počítač vydrží fungovat až 13,5 hodiny. Hodně užitečná pro většinu uživatelů bude i funkce rychlého nabíjení, která zajjistí 4 hodiny práce po 30 minutách nabíjení. Kromě toho je A40-E také vysoce odolný – může se pochlubit robustním provedením, které bylo testováno podle vojenských standardů.

Dynabook Tecra A40-E bude v prodeji během listopadu letošního roku. Cenu pro český trh ovšem neznáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama