dynabook-tecra-x50-f-firemni-notebook-s-vydrzi-17-hodin
Novinka Dynabook Tecra X50-F: firemní notebook s výdrží 17 hodin

Dynabook Tecra X50-F: firemní notebook s výdrží 17 hodin

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 9. 2019 12:30

Společnost Dynabook představila odolný profesionální notebook s názvem Tecra X50-F. Mezi jeho přednosti patří nízká hmotnost a dlouhá výdrž na baterii, mimo to se počítač ale může pochlubit i dostatečně výkonným hardwarem a bohatou konektivitou.

Reklama

Tecra X50-F vyniká lehkým (1,36 kilogramu) a přitom robustním hořčíkovým. Notebook prošel navíc vojenským testem odolnosti vůči pádu, teplotním změnám, vlhkosti a prachu. Po otevření víka se před vámi objeví patnáctipalcový IGZO displej s rozlišením Full HD, tedy 1 920 × 1 080 pixelů. O vysoký výkon se postará procesor Intel Core i7-8665U (Whiskey Lake), kterému společnost dělají 32 GB operační paměti (DDR4) a 1TB M.2 PCIe NVMe SSD. Úsporný procesor a především úsporný displej znamenají parádní až sedmnáctihodinovou výdrž na jedno nabití 48Wh akumulátoru.

V dnešní době je pro mnoho podniků prioritou účinné zabezpečení dat. X50-F nabízí proto řadu funkcí, které zajišťují při práci s mobilními zařízeními potřebnou ochranu. Několikaúrovňová biometrická autentizace využívající rozpoznávání obličeje pomocí Windows Hello a čtečka otisků prstů (SecurePad) poskytne pracovníkům potřebnou ochranu před nekompetentním přístupem k citlivým firemním informacím v případě ztráty nebo odcizení notebooku. Další vrstvu zabezpečení přidává vlastní systém BIOS.

Dynabook Tecra X50-F: firemní notebook s výdrží 17 hodin
i Zdroj: PCTuning.cz

Dalším praktickým prvkem, který posiluje soukromí uživatelů v souladu s rostoucím povědomím o bezpečnosti využívání webových kamer, je posuvný kryt objektivu kamery. Bezpečnostní prvky doplňuje také vestavěná čtečka čipových karet. Počítač je vybaven také dvěma porty typu USB-A, dvěma konektory USB-C Thunderbolt 3 a plnohodnotným HDMI portem. Kromě toho nabízí WiFi 6 a volitelně je k dispozici 4G LTE modem.

Notebook X50-F je dodáván s operačním systémem Windows 10 Modern Standby (MS). Kromě funkce „probuzení otiskem prstu“ nabízí podobné vlastnosti při zapnutí notebooku z režimu spánku, na jaké jako jsou uživatelé zvyklí při práci s chytrým telefonem, kdy vidí okamžitě aktualizované informace.

Podle výrobce bude počítač Tecra X50-F dostupný od října. Cenu pro český trh ovšem neznáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama