earl-6-tablet-do-divociny-se-solarnim-dobijenim
Novinka Earl – 6" tablet do divočiny se solárním dobíjením

Earl – 6" tablet do divočiny se solárním dobíjením

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

11. 2. 2014 16:00 4

Earl, tak se jmenuje nový tablet od společnosti Sqigle Inc, který byl zkonstruován především pro provoz mimo jakoukoliv civilizaci a jako důmyslný pomocník v divočině. 

Reklama

Jedná se o tablet, který se pochlubí extrémní odolností, užitečnými funkcemi a vysokou výdrží baterie. Tablet využívá 6palcový dotykovým E-Ink displej s rozlišením 1024 × 768 pixelů, který výrazně snižuje spotřebu elektrické energie a zároveň je čitelný i na plném slunci. 

Earl – 6" tablet do divočiny se solárním dobíjením
i Zdroj: PCTuning.cz

Založen je na SoC i-MX 6 DualLite s frekvencí 1 GHz, kterému sekunduje 1GB RAM paměť. Vnitřní úložiště má kapacitu 16 GB a lze ho rozšířit pomocí karty microSD. Mezi hlavní aktiva pro provoz v divočině patří vysoká odolnost a to vůči vodě i nárazům. Tablet se pochlubí také solidní výdrží baterie, která by měla přesahovat 20 hodin na jedno nabití. Baterii lze navíc dobíjet i pomocí solárního panelu, který lze vysunout ze zadní části zařízení. Doba solárního dobíjení by se měla pohybovat kolem pěti hodin. 

Earl – 6" tablet do divočiny se solárním dobíjením
i Zdroj: PCTuning.cz

Konektivita tabletu zahrnuje Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC, a využít lze také GPS+GLONASS, díky čemuž lze tablet využít i místo mapy. K orientaci v divočině poslouží také senzor ANT+ a předinstalované topografické mapy. Nechybí ani akcelerometr, gyroskop, magnetometr, barometr a teploměr. Na cestách můžete využít také analogové rádio a vysílání FRS/GMRS/MURS. 

Earl – 6" tablet do divočiny se solárním dobíjením
i Zdroj: PCTuning.cz

Rozměry tabletu jsou vzhledem k použitým funkcím o něco větší a činí 183 × 121 × 15 mm. Jeho hmotnost je potom 303 gramů. Předinstalován je operační systém Android 4.1 společně s užitečnými aplikacemi, které informují o venkovní teplotě, tlaku vzduchu nebo o vaší poloze.

Toto netradiční zařízení, které potěší především milovníky extrémnější turistiky, by mělo spatřit světlo světa již v dubnu tohoto roku. Jeho cena by se měla pohybovat kolem 249 dolarů, tedy přibližně 5 000 korun. 

 Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama