ek-zahajuje-samostatny-prodej-teplovodive-pasty-ek-tim-ectotherm
Novinka EK zahajuje samostatný prodej teplovodivé pasty EK-TIM Ectotherm

EK zahajuje samostatný prodej teplovodivé pasty EK-TIM Ectotherm

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

1. 12. 2014 15:30

Společnost EK Water Blocks se sídlem ve slovinské Lublani přidává do své nabídky teplovodivou pastu EK-TIM Ectotherm, která doposud nebyla samostatně k dostání. 

Reklama

Doposud totiž byla přidávána pouze k full cover blokům vodního chlazení tohoto výrobce. Nyní se začíná prodávat v samostatném balení ve stříkačce s obsahem 5 gramů pasty. Tepelně vodivý materiál, který je ve stříkačce dodáván, poskytuje efektivní přenos tepla mezi chladiči a procesory, grafickými čipy nebo jakýmikoliv jinými součástkami osazenými chladiči včetně čipsetů základních desek. 

EK  zahajuje samostatný prodej teplovodivé pasty EK-TIM Ectotherm
i Zdroj: PCTuning.cz

Pasta se může pochlubit nízkou viskozitou, vysokou tepelnou vodivostí s nízkým tepelným odporem a nulovou elektrickou vodivostí. Využít ji tak mohou nadšenci do počítačů, overclockeři i profesionálové zaměřující se na opravy počítačových komponent. 

EK  zahajuje samostatný prodej teplovodivé pasty EK-TIM Ectotherm
i Zdroj: PCTuning.cz

Porovnání s konkurenčními pastami

Optimální pracovní teplota, v níž je pasta schopna efektivně přenášet teplo, se pohybuje od -50 do 100 °C a její teplená vodivost je 8,5 W/mK. Hustota pasty je přibližně 3 g/cm3. Výrobce nyní Ectotherm nabízí ve zmíněném 5gramovém balení za cenu 4,95 € (137 Kč) včetně DPH. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama