ekl-uvadi-cpu-chladic-alpenfoehn-gotthard
Novinka EKL uvádí CPU chladič Alpenföhn Gotthard

EKL uvádí CPU chladič Alpenföhn Gotthard

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

6. 4. 2012 10:00

Německá firma EKL zabývající se chlazením všech počítačových komponent připravila nový chladič Alpenföhn Gotthard, který vypadá opravdu masivně.

Reklama

Pod značkou Alpenföhn německé firmy EKL vzniká celá řada produktů, které mají za úkol jediné. Bojovat s teplem, které vytváří počítačové komponenty. V jejich repertoáru proto najdete chladiče HDD, pamětí, čipsetu, VGA a samozřejmě procesorů. Nově uváděný chladič Gotthard je charakteristický malou základnou a obrovským prvním patrem, kam se odvádí teplo pomocí heat-pipe. Mnohým z vás svým vzhledem připomene například slavnější Thermaltake Typhoon.

EKL uvádí CPU chladič Alpenföhn Gotthard
i Zdroj: PCTuning.cz

Na rozdíl od Typhoona má Gotthard vyvedené 6 mm měděné heat-pipe ve tvaru písmene C pouze na jedné straně, vypadá tedy mnohem křehčeji. Další věcí ve které se liší, je použitý větrák. TT používá klasicky 120 mm fan, kdežto u našich západních sousedů šli o něco dál a protlačování vzduchu skrz žebrování pasivu má na starosti 140 mm větrák. Žebrování má navíc TopFlow design, což ve výsledku znamená, že pasiv je rozdělen na tři části.

Použít se bude moct na chlazení procesorů Intel s paticí LGA 775, 1155, 1156, 1366 a 2011 a AMD procesorů FM1, AM3 (+) a nakonec AM2 (+).

Chladič by měl být dostupný na přelomu tohoto a příštího měsíce, s cenou okolo 1400 Kč.

Zdroj: techpowerup

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama