Elgato představilo pedál pro streamery, usnadní jim práci
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Elgato představilo pedál pro streamery, usnadní jim práci

Elgato představilo pedál pro streamery, usnadní jim práci

David Jiránek

David Jiránek

26. 1. 2022 13:15 1

Společnost Elgato přichází s nožním pedálem, který usnadní ovládání streamu, stříhání videa ale i hraní. Bude fungovat podobně jako Stream Deck.

Reklama

Elgato rozšiřuje příslušenství pro streamery. Mimo oblíbený Stream Deck bude k dispozici také Stream Deck Pedal. Jedná se o pedál s trojicí tlačítek a bohatou softwarovou podporou.

Pedál se k počítači připojuje pětimetrovým kabelem s USB-C koncovkou na straně pedálu a USB-A u počítače. Samotná podložka je vyvedena v černé barvě s odolnou antiskluzovou povrchovou úpravou. Trojici stisknutelných ploch lze nastavit výměnou pružin, což upraví sílu potřebnou k aktivaci.

Stream Deck Pedal podporuje funkce podobně jako Stream Deck. Lze si tak nastavit klávesové zkratky, makra ale i funkce různých programů. Produkt je určen zejména pro streamery, kteří mohou díky pedálu měnit scény, aktivovat animace a provádět další úkony bez nutnosti použít ruce.

Elgato představilo pedál pro streamery, usnadní jim práci
i Zdroj: PCTuning.cz

Pedál lze využít i v Adobe programech, například při střihu videa a úpravách fotek, nebo při hraní. Elgato ukazuje například naklánění při střílečkách pomocí pedálu.

Cena na oficiálním shopu je 89,99 euro, tedy o 10 euro více, než Stream Deck Mini se šesti tlačítky. Ten lze v českých eshopech sehnat za 1 990 Kč. Pedál tak vyjde na něco přes dva tisíce korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama