Elon Musk chce svou AI využít ke hledání pravdy
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Elon Musk chce svou AI využít ke hledání pravdy

Elon Musk chce svou AI využít ke hledání pravdy

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

19. 4. 2023 13:00 2

Dnes se nedá věřit ničemu a nikomu. Fotky jsou falešné, videa upravené, články vymyšlené a kolikrát nemůžete věřit ani vlastním očím ve skutečném světě.

Reklama

Není divu, že Elon nazval svou umělou inteligenci TruthGPT a bude se zabývat hledáním pravdy. Jde tak daleko, že by snad měla porozumět i smyslu vesmíru. Moc detailů se ohledně TruthGPT zatím neví, hlavně jak bude tu jedinou skutečnou pravdu hledat. Ale je známo, že Elon má tak trochu z umělé inteligence vítr. Přesněji řečeno, nelíbí se mu nedostatečná regulace a šance, že by AI mohla svým jednáním ohrozit lidstvo i bez zásahu zvenčí. 

Elon Musk chce svou AI využít ke hledání pravdy
i Zdroj: Looking Glass Studios

Tudíž se Musk připojil i k výzvě, aby se současný vývoj AI trochu zabrzdil, dokud nebude jasné, jak umělou inteligenci udržet ve stanovených mezích. Pozdržení vývoje by se rovněž hodilo k tomu, aby Muskova AI dohnala konkurenci a byla dostatečně vytrénovaná k onomu “hledání pravdy”. Pokud pochopí i smysl vesmíru, prý se snad nebude snažit lidstvo vyhladit, protože jsme jeho součástí. Ale jak je jednou džin z láhve venku…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama