ericsson-otestoval-v-madarsku-technologii-5g
Novinka Ericsson otestoval v Maďarsku technologii 5G

Ericsson otestoval v Maďarsku technologii 5G

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 11. 2017 16:00 8

Ericsson a Magyar Telekom se připravují na 5G budoucnost společnou demonstrací technologie 5G New Radio. První implementace svého druhu v Maďarsku dosáhla rychlosti stahování 22 Gb/s.

Reklama

Společnost Ericsson upozornila na nejnovější technologický vývoj pro Mayar Telekom na svém každoročně pořádaným Innovation Day. V rámci aktuálního ročníku této události, která se konala v budově výzkumného a vývojového centra Ericsson v Budapešti, experti ze společnosti Ericsson předvedli nejnovější mobilní rádiové zařízení na základě předběžných doporučení 3G New Radio (NR) 3GPP.

Demonstrace technologie proběhla ve frekvenčním pásmu 15 GHz se šířkou pásma 800 MHz. Tato integrovaná rádiová technologie NR umožňuje až 20krát vyšší rychlost downlinku v porovnání se současnými technologiemi. Kromě toho mezi standardy NR patří schopnost vytvořit beamforming, který umožňuje přenos dat z bodu do bodu při velmi vysokých rychlostech.

Přestože se rozsáhlé rozšíření sítí 5G očekává až po roce 2020, pokračuje vývoj předkomerčních produktů, testování a spektra. Ericsson vidí v 5G obrovský obchodní potenciál a očekává do roku 2026 tržní příležitosti v hodnotě 582 miliard dolarů a potenciální růst tržeb o 34 procent.

Ericsson otestoval v Maďarsku technologii 5G
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama