esport-tym-odstoupil-z-turnaje-okamzite-pote-co-vyslo-najevo-ze-si-ve-hre-pomahal-exploitem
Novinka eSport: Tým odstoupil z turnaje okamžitě poté, co vyšlo najevo, že si ve hře pomáhal exploitem

eSport: Tým odstoupil z turnaje okamžitě poté, co vyšlo najevo, že si ve hře pomáhal exploitem

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

30. 11. 2014 10:00 14

Profesionální Counter-Strikový tým Fnatic se vzdal nároků na vítězství v boji proti týmu LDLC během eSportovního turnaje $250,000 DreamHack Winter okamžitě poté, co vyšlo najevo, že si během hry vypomáhal exploitem.  

Reklama

Fnatic vyhrál zápas za pomoci toho, že jeden jeho hráč stál na neviditelné plošině na mapě Overpass, což jeho týmu dávalo výhodu skvělé sniperské pozice. Na videu níže si můžete prohlédnout, kde se tato plošina nachází a jak jeden z hráčů skáče na hlavu toho druhého, na plošině stojícího, aby měl ve hře dobrý výhled.

Pravidla turnaje DreamHack využívání exploitů přímo nezakazují, tento prohřešek však byl kvalifikován jako tzv. „pixel-walking“, což je počínání, které bylo zakázáno na tom samém turnaji už v létě 2013.

Tým LDLC samozřejmě podal protest, ovšem když byl uznán a týmy byly vyzvány k opakování mače, hráči Fnatic se vzdali. Na svých Facebookových stránkách pak uveřejnili: „Vzhledem k obrovské úctě jakou chováme ke komunitě Counter-Strike: Global Offensive jsme se z turnaje rozhodli odstoupit.“ To je docela pěkné gesto, jen člověka může svádět k úvahám, zdali se k němu hráči neuvolili, protože si byli vědomi toho, že je protivníci bez exploitu roznesou na kopytech. Co myslíte vy?

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama