eu-nejspis-spojeni-spolecnosti-oracle-a-sun-neposveti
Novinka EU nejspíš spojení společností Oracle a Sun neposvětí

EU nejspíš spojení společností Oracle a Sun neposvětí

Martin Stančík

Martin Stančík

4. 11. 2009 20:18 4

Podle listu Financial Times se Oracle chystá na to, že se Evropská Komise postaví jeho akvizici společnosti Sun do cesty.  

Reklama

Financial Times uvádějí, že oficiální námitka - první krok k zastavení celé transakce v hodnotě 7.4 miliardy dolarů - by měla přijít již v tomto týdnu. Oracle tak zvolil taktiku "počkáme a uvidíme" a zatím nepodniká žádné další kroky. Podle zdrojů Financial Times Oracle Evropské Komisi zkoumání celé transakce nijak neulehčoval. Po vydání oficiální námitky však může začít buďto více spolupracovat či zahájit právní spor.

EU nejspíš spojení společností Oracle a Sun neposvětí
i Zdroj: PCTuning.cz

Právní při však experti příliš nedoporučují, neboť by to celý spor velmi protáhlo a obě společnosti by tak přicházely o peníze. Americký antimonopolní úřad již sloučení Oraclu a Sunu posvětil, avšak EU vyjádřila obavy nad budoucností MySQL, která je přímou konkurencí současných produktů Oracle. Americká společnost však řekla, že bude do MySQL investovat i po koupi Sunu. Jelikož se celá transakce nemůže kvůli EU pohnout, přichází prý obě společnosti podle šéfa Oracle o 100 milionů dolarů měsíčně.

Zdroj: ZDNet
 
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama