evolveo-predstavilo-ramecky-tiny-interni-disky-promeni-v-externi
Novinka Evolveo představilo rámečky Tiny, interní disky promění v externí

Evolveo představilo rámečky Tiny, interní disky promění v externí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 3. 2020 12:30

Rámečky Tiny najdou uplatnění vždy, když je potřeba zvětšit úložnou kapacitu, přenést data nebo data archivovat. Snadno tak můžeme starému, ale stále funkčnímu SSD (například po výměně disku v počítači za nový) poskytnout nové využití.

Reklama

Evolveo Tiny N1 je rámeček pro disk formátu NVMe SSD SATA, zatímco Tiny M1 je určen pro solid-state disky formátu M.2 SATA. Oba rámečky podporují rozhraní USB A 3.1 Gen 2 a jsou zpětně kompatibilní se standardy USB 3.0 a 2.0.

Součástí dodávky není samozřejmě jen samotný rámeček, ale uživatel získá i příslušné redukce pro jednotlivé konektory/rozhraní. Evolveo uvádí, že přenosová rychlost dosahuje hodnot až 10 Gb/s. Disk je přitom napájen přímo přes USB rozhraní, nepotřebuje tedy externí zdroj napájení. Rozměry obou rámečků jsou 105 × 38 × 10 mm. 

Instalace disku do ramečku je velice snadná, stačí ho jen zasunout do předinstalovaného interního konektoru. Díky funkcím Plug and Play a Hot Swapping pak je ihned připraven k použití bez nutnosti restartu počítače.

Dostupnost a cena

Nové rámečky Evolveo jsou dostupné prostřednictvím vybraných prodejců. Tiny N1 (pro NVMe) má doporučenou cenu 890 Kč včetně DPH. U rámečku Tiny M1 (pro M.2) je cena stanovena na 590 Kč.

Evolveo představilo rámečky Tiny, interní disky promění v externí
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama