exceleram-oznamil-8gb-pametovy-ddr3-modul-se-skvelou-cenou
Novinka Exceleram oznámil 8GB paměťový DDR3 modul se skvělou cenou

Exceleram oznámil 8GB paměťový DDR3 modul se skvělou cenou

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

25. 11. 2011 06:00 7

Cena tohoto modulu se vyrovná celému stejně kapacitně stejně velkému kitu. Specifikace jsou dokonce lepší, než některé 4GB moduly. Exceleram by mohl nastartovat rozšíření 8GB modulů.

Reklama

Dnešním standardem operačních pamětí jsou 4GB moduly pamětí DDR3. Většina setů se skládá ze 4GB modulů z důvodu ceny, jelikož 8GB moduly jsou dražší. To je ale problém pro ty, kteří by chtěli více jak 16 GB operační paměti, nebo jen chtěli mít do budoucna místo pro další moduly. Exceleram toto chce změnit a chce snížit ceny takto velkých modulů.

Exceleram oznámil 8GB paměťový DDR3 modul se skvělou cenou
i Zdroj: PCTuning.cz

Modul s označením E30200A má kapacitu 8 GB a frekvenci 1333 MHz při časování CL9. Paměťový modul pracuje při napětí 1,5 V, což je na úrovni dnešních lepších 4GB modulů (hodně jich stále používá napětí 1,65 V). Hlavním parametrem u těchto pamětí byla cena. Jeden modul seženete za cenu 50 dolarů (1 150 Kč), což je na úrovni kitů se dvěma 4GB moduly. Na českém trhu je zatím pár 8GB operačních pamětí a začínají s cenou na 2 700 Kč. Exceleram bude prodávat také 16GB kit se dvěma moduly, který vás vyjde na  2 300 Kč, tedy stejně jako jeden 8GB modul v Čechách. Doufejme, že se tyto paměti dostanou i do České republiky za nepředraženou cenu.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama