Externí SSD disky od Samsungu zrychlují, přichází nová řada T9
i Zdroj: Samsung
Novinka Externí SSD disky od Samsungu zrychlují, přichází nová řada T9

Externí SSD disky od Samsungu zrychlují, přichází nová řada T9

David Jiránek

David Jiránek

3. 10. 2023 19:45 2

Velmi populární řada externích disků od Samsungu se rozšíří o nové špičkové modely T9 s vyšší rychlostí a kapacitou až 4 TB. V České republice budou disky dostupné od 9. října.

Reklama

Modely Samsung T7 jsou velmi oblíbené například u fotografů, jelikož nabízejí vysoké rychlosti přenosu, širokou kompatibilitu a malé rozměry. V posledních letech se ovšem ukázalo, že řada výrobců dokáže přinést ještě lepší výbavu v podobě podpory pro USB 3.2 Gen 2x2. Řada T7 nabízela “jen” rychlost čtení a zápisu 1050 / 1000 MB/s. Většině uživatelů tyto rychlosti s přehledem stačí, ale náročnější jedinci už mohli mít problém. Řada T9 tento nedostatek řeší.

Samsung T9 nabídnou rychlosti čtení a zápisu až 2 000 MB/s. Při rozměrech 88 × 60 × 14 mm jde stále o kompaktní úložná zařízení. Nově je jejich obal zdobený geometrickými tvary.

Obsah balení
i Zdroj: Samsung
Obsah balení

Samsung zachovává širokou kompatibilitu s Windows, MacOS a Androidem. Nechybí ani AES 256bitové hardwarové šifrování nebo zvýšená odolnost proti pádu až ze 3 metrů. Vaše data tak budou vždy v bezpečí.

K dispozici budou modely s kapacitou 1, 2 a 4 TB. Za nejmenší model dáte 2 999 korun, prostřední vyjde na 4 999 Kč a nejvyšší kapacita stojí 9 999 Kč. Prodej odstartuje v České republice 9. října.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama