facebook-pokracuje-v-nakupech-na-rade-je-ubuntu-april
Software Novinka Facebook pokračuje v nákupech. Na řadě je Ubuntu [apríl]

Facebook pokračuje v nákupech. Na řadě je Ubuntu [apríl]

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

1. 4. 2014 13:00 3

Nákupní mánie největší sociální sítě pokračuje. Po aplikaci WhatsApp, brýlích pro rozšířenou realitu Oculus Rift je na řadě linuxová distribuce Ubuntu. Copak s tím vším asi zamýšlí?

Reklama

Mark Zuckerberg, zakladatel a ředitel sociální sítě Facebook, skupuje další společnost. Nejsou to ani dva měsíce, co koupil provozovatele aplikace WhatsApp za v přepočtu 320 miliard korun. Minulý týden to byla firma, stojící za brýlemi pro rozšířenou realitu Oculus Rift, kterou koupil za 2 miliardy dolarů, tedy téměř 40 miliard korun.

Dalším nákupem je tým Canoncial, stojící za Linuxovou distribucí Ubuntu. Mark Zuckerberg k tomu dodává:

„... Vždy jsme (ve Facebooku) podporovali Open Source. Přechodem na Open Source serverové systémy jsme minulý rok ušetřili 1 miliardu dolarů. Za ušetřené peníze jsme pak koupili Oculus.“

Facebook pokračuje v nákupech. Na řadě je Ubuntu [apríl]
i Zdroj: PCTuning.cz

Za Ubuntu dá Facebook 3 miliardy dolarů, necelých 60 miliard korun. Zuckerberg k tomu dodává, že Facebook se snažil vytvořit vlastní smartphone, ale neuspěl. Stejný osud potkal i Ubuntu, když chtěli vytvořit vlastní chytrý telefon.

Nyní spojí síly a možná uvedou něco nového, třeba Facebook OS v multiplatformní verzi pro počítače, tablety, chytré telefony a hodinky.

Zdroj: It's F.O.S.S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama