Facebook pozastavuje prodej VR brýlí Oculus Quest 2, dráždí pokožku
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Facebook pozastavuje prodej VR brýlí Oculus Quest 2, dráždí pokožku

Facebook pozastavuje prodej VR brýlí Oculus Quest 2, dráždí pokožku

David Jiránek

David Jiránek

28. 7. 2021 14:30 1

Na konci minulého roku představil Facebook headset pro virtuální realitu. Plně soběstačný Oculus Quest 2 měl navázat na první model, zároveň však přinést řadu vylepšení. Nyní se jeho prodej pozastavuje kvůli četným zdravotním problémům uživatelů.

Reklama

Společnost Facebook oznámila, že se prodej VR headsetu Oculus Quest 2 pozastavuje. Přesným důvodem je četné hlášení podráždění kůže zaviněné pěnovou vycpávkou. Facebook obdržel celkem 5 716 stížností, které tuto zdravotní komplikaci popisovaly. Přičemž 45 případů vyžadovalo lékařský zásah. V Kanadě a USA bylo od uvedení na trh prodáno 4,2 milionů zařízení.

Problém s podrážděním kůže způsobený materiály na brýlích se přitom vyskytl již v prosinci minulého roku. Facebook se v té době k celé situaci vyjádřil. Údajně se komplikace vyskytly pouze u 0,01 % vlastníků brýlí Oculus Quest 2. Společnost se hájila, že šlo nejen o velmi málo případů, i vzhledem počtu dosud prodaných kusů, ale také šlo často jen o mírné projevy. Přesto mělo dojít k nápravě.

V dubnu letošního roku interní vyšetřování poukázalo na nedostatky při výrobě. Jejich napravení mělo ojedinělé případy s podrážděním pokožky odstranit. Zákazníkům postihnutým tímto problémem radila firma, aby se obrátili na podporu Oculusu. Problém nicméně přetrval a Facebook tak přichází s vložkou, která zamezí styku pokožky s problematickou pěnou.

Silikonová vložka, která překryje původní pěnovou výplň
i Zdroj: PCTuning.cz
Silikonová vložka, která překryje původní pěnovou výplň

Kromě toho přichází zmíněné zastavení prodeje. Facebook totiž hodlá silikonovou vložku přidat do každého balení Oculusu Quest 2. Tímto dílem budou vybaveny všechny headsety od 24. srpna. Stávající zákazníci si mohou o díl požádat na tomto webu.

Dobrá zpráva na závěr. Facebook také ukončuje prodej 64GB verze Questu 2, přičemž jí nahradí 128GB model za stejnou cenu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama