facebook-vcera-spustil-staronovou-sluzbu
Novinka Facebook včera spustil staronovou službu

Facebook včera spustil staronovou službu

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

5

A netýká se přidávání barevných filtrů do fotek, které by stály jednu miliardu dolarů. Služba je to jednoduchá - můžete si stáhnout svou osobní historii.

Reklama

Postačí když po přihlášení k Vašemu účtu kliknete na rolovací nabídku vpravo nahoře a vyberete si položku Nastavení účtu. V nabídce Obecné nastavení účtu, které se před Vámi objeví, pak stačí kliknout na Stáhněte si soubor se svými daty z Facebooku.

V následném okně už stačí zvolit vygenerování souboru a je hotovo. Součástí takového archivu jsou příspěvky z Vaší zdi, sdílené fotky a videa, zprávy, chat, jména přátel a jejich e-maily. Tento základní archiv neobsahuje příspěvky na zdech Vašich kamarádů nebo jejich osobní informace.

Facebook včera spustil staronovou službu
i Zdroj: PCTuning.cz

Facebook však začal nově nabízet rozšířený balíček osobních informací, které můžete získat tamtéž. Jelikož se jedná o více citlivé osobní informace, je nutná znalost hesla, stejně tak přihlašovacích údajů k Vašemu e-mailu. Rozšířený balíček osobních informací obsahuje navíc předchozí jména profilu, informace o tom koho jste zažádali o virtuální kamarádství anebo IP adresy počítačů, ze kterých jste se kdy připojili.

Facebook používá měsíčně 845 milionů uživatelů a jenom v Evropě si o kopii osobních informací zažádalo 40 000 lidí. Podle Facebooku se informace které o každém svém uživateli sbírá třídí do 84 různých kategorií. Počet odtajněných kategorií je 39. Co je ve zbylých 45 je záhadou, ale pravděpodobně se to brzy dozvíme.

Nepřehlédněte:
Facebook koupil 750 patentů IBM
Facebook koupí za jednu miliardu dolarů Instagram
Návod: Jak použít profilové fotky na Facebooku jako smajlíky

Nejlepší ochranou soukromí je ovšem dobrý úsudek, nesdílení nevhodných příspěvků, komunikace nebo fotek.

Zdroj: techspot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama