Filmy vygenerované AI? Za chvíli bude mít hollywoodské studio každý
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Bing AI
Novinka Filmy vygenerované AI? Za chvíli bude mít hollywoodské studio každý

Filmy vygenerované AI? Za chvíli bude mít hollywoodské studio každý

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

28. 2. 2024 18:10 3

Od nahrazení filmů s herci možná nejsme tak daleko, jak bychom si mohli myslet. Sora je generátor videí od společnosti stojící za ChatGPT.

Reklama

Filmový průmysl prošel za spoustu let značným posunem. Od černobílých němých filmů jsme se dostali k plnohodnotné zábavě, jež je vytvářená profesionály. Na CGI jsme dnes již zvyklí a vnímáme je jako součást většiny akčňáků. Z prvních počítačových efektů museli být diváci uchvácení, z dnešního pohledu jsou tyto prvky však spíše úsměvné. Přesuňme se však k hlavnímu tématu. OpenAI, společnost, která stojí za úspěšným chatbotem, spustila betu svého projektu Sora. Velice polopaticky lze popsat princip této umělé inteligence jako “tvorba videa z textu.”

V současnosti však Sora neumí generovat zvuk, nicméně v kombinaci s AI hlasovým generátorem od ElevenLabs jsou videa velmi realistická a věrně připomínají opravdové filmy. Krátké ukázky snímků bez herců, scénářů, kameramanů a grafiků si můžete prohlédnout níže. 

Stále více opodstatněnou a diskutovanou otázkou se stává odlišitelnost AI vygenerovaného obsahu od realných záběrů. Toho si všímáme u deepfaků už nějaký ten pátek.

A dříve, než AI natočí celovečerní film a zlikviduje všechny filmové hvězdy, můžete natáčet videa s pořádným vybavením.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama