finale-mistrovstvi-sveta-v-league-of-legends-sledovalo-27-milionu-lidi
Novinka Finále mistrovství světa v League of Legends sledovalo 27 milionů lidí

Finále mistrovství světa v League of Legends sledovalo 27 milionů lidí

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

3. 12. 2014 22:00 1

Riot Games prozradilo, že na finále mistrovství světa ve hře League of Legends mezi týmy Samsung Galaxy White a Star Horn Royal Club se tento rok podívalo 27 milionů lidí. Jelikož před rokem se na to samé finále koukalo rovných 32 milionů lidí, sledovanost obecně o něco klesla, oproti tomu se však zvýšil počet diváků sledujících utkání v přímém přenosu i doba, po kterou se fanoušci na klání průměrně koukali.

Reklama

Počet zároveň sledujících diváků vzrostla z 8,7 milionů v roce 2013 na 11,2 milionů. Průměrná doba sledovanosti se pak od předchozího roku zvedla ze 42 minut na rovných 67 minut. Dramaticky vzrostl i počet živých návštěvníků mistrovství a to prý možná až na dvojnásobek.

Finále mistrovství světa v League of Legends sledovalo 27 milionů lidí
i Zdroj: PCTuning.cz

Vzhledem k výše uvedeným číslům není pokles obecné sledovanosti mistrovství světa v League of Legends vnímán negativně a to ani samotným tvůrcem hry, společností Riot Games. Ta v číslech vidí přirozený progres, během něhož se kolem hry v minulém roce utvořilo tzv. tuhé jádro, které se o jejich hru skutečně zajímá a nebere ji jenom jako kuriozitu. Zdali je to pravda se však dozvíme až příští rok. A Riotu do té doby držíme palce. Přece jenom konkurence v tomto žánru číhá na každém kroku. 

Zdroj: PC Gamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama