finska-princezna-nokia-lumia-900-s-windows-phone-7-na-prvni-fotografii
Novinka Finská princezna Nokia Lumia 900 s Windows Phone 7 na první fotografii

Finská princezna Nokia Lumia 900 s Windows Phone 7 na první fotografii

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 12. 2011 11:15 16

Je patrné, že půjde o zvětšenou osmistovku, což není vůbec na škodu. Naopak. Unikátní unibody polykarbonátové tělo totiž patří k tomu nejlepšímu, co se ve spojení s mobily v poslední době objevilo.

Reklama

V e-mailové schránce redaktorů zahraničního serveru WMPoweruser se objevila jedna velmi zajímavá fotografie. Na ní se údajně nachází připravovaný smartphone Nokia Lumia 900, nástupce dnes populárního modelu Lumia 800.

Nepřehlédněte:

Lumia 800 s Windows Phone se dočkala první aktualizace

Zařízení vypadá na první pohled úplně stejně. Mělo by ale přinést větší displej. Úhlopříčka vzroste nejspíše ze současných 3,7 palců na ideální velikost 4,3 palce. Nokia znovu využije AMOLED displej s technologií Clearblack, která snižuje míru odlesků na jeho povrchu.

A znovu bude taktéž využita výkonná čipová sada Qualcomm MSM8255T s jednojádrovým procesorem o taktu 1,4 GHz. Operační systém Windows Phone 7 nepotřebuje ke svému plynulému běhu vícejádrová SoC s vysokou nominální frekvencí, na rozdíl od Androidu.

Na zadní straně se bude určitě nacházet snímací čip s rozlišením osm megapixelů a optickou soustavou Carl-Zeiss. Vnitřní paměť bude mít 16 GB nebo 32 GB.

Zda telefon nabídne také přední kameru, za což je Lumia 800 v některých recenzích (ne)právem kritizována, nevíme. Známo není znám ani datum uvedení na trh. Kusé informace hovoří o konci prvního čtvrtletí příštího roku, ale nic není jisté.

Finská princezna Nokia Lumia 900 s Windows Phone 7 na první fotografii
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: WMPoweruser

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama