firma-colorful-se-pochlubila-spickovou-grafickou-kartou-gtx-980-ti-v-provedeni-igame-ymir-top-computex-2015
Novinka Firma Colorful se pochlubila špičkovou grafickou kartou GTX 980 Ti v provedení iGame Ymir TOP [Computex 2015]

Firma Colorful se pochlubila špičkovou grafickou kartou GTX 980 Ti v provedení iGame Ymir TOP [Computex 2015]

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

8. 6. 2015 19:20 3

Jeden z největších světových výrobců grafických karet, čínská společnost Colorful odhalila v rámci veletrhu Computex 2015 nejeden produkt. Mezi těmi nejzajímavější bezesporu patřila grafická karta GeForce GTX 980 Ti v provedení iGame Ymir TOP. 

Reklama

Jedná se údajně o nejvýkonnější vzduchem chlazené provedení tohoto výrobce, které je osazené unikátním chladičem. Díky robustnímu chladiči zabírá karta více než dva sloty. Ten je tvořený zejména dvěma bloky hliníkového žebrování, které ofukuje trojice ventilátorů o průměru 100 mm. Jak bývá u tohoto výrobce zvykem, i zde mají ventilátory i kryt chladiče netradiční formu. Prostřední ventilátor je dokonce téměř celý zakrytý spojem krytu. 

Firma Colorful se pochlubila špičkovou grafickou kartou GTX 980 Ti v provedení iGame Ymir TOP [Computex 2015]
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Můžeme namítat, že to bude mít nepříznivý vliv na hlučnost, designově se však jedná o skutečně originální řešení. Skrze pasivní část prochází 8mm poniklované měděné heatpipe, které odvádí teplo od GPU. Zda má karta i spodní chladící backplate, není ze snímků jasné. O její napájení se stará dvojice 8pinových konektorů. Na kartě najdeme mimo jiné také dvojici BIOS, z nichž jeden poslouží jako failsafe. Mezi BIOSy lze přepínat pomocí tlačítka na zadním panelu karty. 

Ačkoliv neznáme přesné takty karty, očekává se, že tovární přetaktování se pohybuje okolo 20 %. Z původního taktu 1000 MHz by karta měla v základu běžet přibližně okolo frekvence 1200 MHz. Půjde tedy o jeden z nejvýrazněji přetaktovaných, vzduchem chlazených provedení GTX 980 Ti.

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama