fractal-design-predstavil-micro-atx-skrin-node-804
Novinka Fractal Design představil micro-ATX skříň Node 804

Fractal Design představil micro-ATX skříň Node 804

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

13. 3. 2014 08:00

Node 804 je kompaktní skříň typu kostka, která se soustředí především na možnost instalace široké škály prvků chlazení.

Reklama

Skříň je dělena na dvě oddělené komory, do nichž lze instalovat jednotlivé komponenty, čímž se maximalizuje efekt chlazení. Rozměry skříně jsou 370 × 307 × 412 mm. Skříň působí jednoduchým a elegantním dojmem, k čemuž přispívá i čelní panel, který je vyroben z kartáčovaného hliníku. Levá bočnice je potom vybavena oknem, skrze které se můžete kochat svými komponentami.  

Fractal Design představil micro-ATX skříň Node 804
i Zdroj: PCTuning.cz

Do levé části (při pohledu zepředu) je umístěna základní deska společně se všemi komponentami, přidělanými na ní. Celkem můžeme využít pět slotů pro rozšiřující karty. Kromě toho lze do této části na dno umístit také dvojici 2,5palcových pevných nebo SSD disků

Pravá komora potom slouží k montáži zbylých komponent včetně až deseti pevných disků o velikosti 3,5 palce. Kromě toho lze do skříně umístit také jednu tenkou optickou mechaniku. Zadní část pravé komory je vyhrazena pro montáž napájecího zdroje. Jak jsem již zmínil, skříň je zaměřena hlavně na možnost instalace rozsáhlého systému vzduchové nebo vodního chlazení. V základu je Node 804 dodáván s trojicí 120mm ventilátorů Silent Series R2. Celkem je do ní možné namontovat až 10 ventilátorů.

Fractal Design představil micro-ATX skříň Node 804
i Zdroj: PCTuning.cz

Podporována je samozřejmě také možnost instalace prvků vodního chlazení. Každá z komor nabídne prostor pro instalaci radiátoru chlazení a to o délkách 240 a 280 mm. Nutno dodat, že všechny vstupy a perforace jsou opatřeny prachovými filtry, čímž je zabráněno nasávání prachu dovnitř skříně. V neposlední řadě je Node 804 vybaven také regulátorem ventilátorů. 

Fractal Design představil micro-ATX skříň Node 804
i Zdroj: PCTuning.cz

Cena nové micro ATX skříně byla stanovena na 99,99 €, což je necelých 2 750 Kč. Skříň by měla být dostupná od května letošního roku.

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama