g-technology-prijde-s-radou-ulozist-ktere-budou-vybavene-rozhranim-intel-thunderbolt
Novinka G-Technology přijde s řadou úložišť, které budou vybavené rozhraním Intel Thunderbolt

G-Technology přijde s řadou úložišť, které budou vybavené rozhraním Intel Thunderbolt

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

18. 4. 2011 06:00 4

Dostatečné množství pevných disků zapojených do RAID 0 může dosáhnout i 800 MB/s, což je limit dnešního rozhraní Intel Thunderbolt.

Reklama

Nové rozhraní od Intelu, které mělo nahradit nejenom USB 3.0, se zatím prosadilo pouze v nových noteboocích Apple MacBook Pro a také je oznámené v jednom notebooku od Sony. Thunderbolt je multiprotokolová technologie, která může přenášet data rychlostí až 10 Gb/s v současné generaci a navíc může také sloužit jako videovýstup. Na trhu už je pár produktů, které mají Thunderbolt konektor, například Little Big Disk.

G-Technology přijde s řadou úložišť, které budou vybavené rozhraním Intel Thunderbolt
i Zdroj: PCTuning.cz

Firma G-Technology, která je vlastněna Hitachi, se chystá v budoucnu uvést řadu produktů s rozhraním Thunderbolt. Bude se jednat o datová úložiště, které budou používat 3TB disky Hitachi, které mají rychlost otáčení ploten 7200 otáček za minutu. Propustnost rozhraní je 800 MB/s a této rychlosti lze při zapojení disků do RAID 0 dosáhnout.

G-Technology se zaměří především na řešení pro náročné uživatele, které pracují například s videem nebo profesionální 3D modeláře. Novinky od G-Technology budou k vidění na NAB 2011.

Nepřehlédněte:

Zdroj: NordicHardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama