GameScent - zařízení, díky kterému hru opravdu ucítíte
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Bing AI
Novinka GameScent - zařízení, díky kterému hru opravdu ucítíte

GameScent - zařízení, díky kterému hru opravdu ucítíte

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

1. 3. 2024 08:00

Pokud chcete při hraní her zapojit další smysl, teď už můžete. GameScent je zařízení schopné vytvářet aerosol s vůní podle aktuální situace na obrazovce.

Reklama

Nestačí vám při hraní věrné barvy obrovského monitoru s šílenou obnovovací frekvencí, ale ani haptika ovladače, či zvuk? Nyní můžete zapojit také čich. Celé zařízení funguje za pomocí umělé inteligence. Ta je schopna detekovat, co se zrovna na vaší obrazovce při hraní děje a podle toho pomocí aromat vytvořit aerosol s odpovídajícím aroma. V současnosti umí GameScent napodobit vůni čistého vzduchu (myšleno jako jakési vyčištění vzduchu po každém použitém aroma), exploze, lesa, výstřelu ze zbraně, závodění s auty a bouřky. Vzhledem k možnosti (a také nevyhnutelnosti) výměny kazet s náplněmi, společnost do budoucna plánuje rozšířit nabídku vůní. Konkrétně chtějí napodobit zápach krve, posekané trávy, moře a sportovního stadionu. 

GameScent - zařízení, díky kterému hru opravdu ucítíte
i Zdroj: Elevated Perceptions

Kromě zmíněných vonných náplní těchto efektů GameScent dosahuje za pomocí umělé inteligence. Ta skrz passthrough HDMI adaptér analyzuje co se zrovna na obrazovce odehrává. Je tak pravděpodobně možné tento přístroj použít také při sledování filmů na televizi, akorát než se k vám vůně přes vzdálenost od televize ke gauči dostane, bude na obrazovce dávno něco jiného. Otázkou je, jestli toto domácí 4D minikino nebude akorát způsobovat bolest hlavy. V době psaní článku je GameScent ke koupi na Amazonu za přibližně 200 €, což je asi 5 000 Kč. Bohužel, v současnosti do našeho regionu Amazon zařízení GameScent nedodává. 

Ještě předtím, něž vám vonný difuzér s AI vypálí čichové buňky, si můžete hry užívat třeba na špičkových herních monitorech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama