GameSir ukázal průhledný ovladač s efektním podsvícením a přesnými páčkami
i Zdroj: GameSir
Novinka GameSir ukázal průhledný ovladač s efektním podsvícením a přesnými páčkami

GameSir ukázal průhledný ovladač s efektním podsvícením a přesnými páčkami

David Jiránek

David Jiránek

18. 4. 2023 10:40

Herní ovladače můžete sehnat v téměř jakékoliv barvě a řada firem nabízí i na míru připravené polepy a jiné úpravy. Transparentních gamepadů ovšem není tolik a novinka od společnosti GameSir vypadá velmi povedeně. Ani zbytek specifikací totiž nezní špatně.

Reklama

Hned na úvod je potřeba zmínit dvě omezení u gamepadu T4 Kaleid, která řadu zájemců odradí od koupě. Jde o drátový ovladač s dvoumetrovým kabelem, který lze odpojit. Bezdrátová konektivita zcela chybí. Dalším háčkem je kompatibilita jen s Windows (10 a 11), Nintendem Switch a Androidem 8 (a novější). Chybí tedy jakákoliv zmínka o podpoře konzolí od Sony a Microsoftu. Půjde tedy zejména o příslušenství mířící na PC hráče.

T4 Kaleid si ovšem své zákazníky najde zejména díky průhlednému exteriéru. Skrz transparentní plasty vidíte na základní desku, kterou výrobce řádně vyzdobil. Spatřit můžete i vibrační motory na koncích gamepadu. Uvnitř ovladače se navíc nachází RGB podsvícení, které osvětluje zejména interní komponenty.

GameSir ukázal průhledný ovladač s efektním podsvícením a přesnými páčkami
i Zdroj: GameSir

Co se týče tlačítek, ovladač adoptoval rozložení z Xbox gamepadu, tedy asymetrické umístění páček. Stejně tak jsou popsaná tlačítka. Ostatně ovladač nejspíše připojíte k počítači, kde je Xbox rozvržení ve hráč často používané.

Samotné páčky fungují na principu Hall efektu s magnetickým senzorem. Tím pádem by měly být přesnější a vydržet déle. Nechybí ani gyroskop pro ovládání nakláněním. Zadní triggery navíc rovněž využívají Hall efekt a jsou analogové. Výrobce zmiňuje, že se ovladač díky tomu skvěle hodí na závodní hry.

Cena začíná na 58 euro na britském Amazonu, oficiální obchod výrobce udává cenu 918 korun s dopravou zdarma do České republiky. Prodej začne na konci dubna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama