gigabyte-brix-projector-miniaturni-pocitac-se-zabudovanym-projektorem
Novinka Gigabyte BRIX Projector: Miniaturní počítač se zabudovaným projektorem

Gigabyte BRIX Projector: Miniaturní počítač se zabudovaným projektorem

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

9. 10. 2013 14:00 3

V horním patře sídlí projektor, pod ním počítač. Stačí připojit napájení, myš, klávesnici a můžete pracovat kdekoliv.

Reklama

Přibližně ve stejné době, kdy přišel Intel se svými mini počítači NUC (Next Unit of Computing), představil Gigabyte svůj systém BRIX. Jedná se v podstatě o totéž, tedy malá krabička, uvnitř které je procesor Intel Core 4. generace. Mimo běžných modelů ale Gigabyte připravil i netradiční verzi. Spojil BRIX a mini projektor.

Gigabyte BRIX Projector: Miniaturní počítač se zabudovaným projektorem
i Zdroj: PCTuning.cz

Takovéto zařízení se obejde i bez displeje, stačí k tomu nějaká stěna. Avšak ne vždy by bylo příjemné sledovat promítaný obraz. BRIX Projector má tedy běžnou konektorovou výbavu, ve které mimo mini-HDMI vstupu, HDMI a DisplayPort výstupu, najdeme dvě USB 3.0 vpředu a dvě vzadu, gigabitový Ethernet, analogový a optický zvukový výstup. Součástí krabičky jsou také integrované stereo reproduktory. Běžný BRIX má rozměry 114,4 × 107,6 × 29,9 mm. BRIX Projector by měl mít jen větší výšku. Vše je uvnitř hliníkového pouzdra.

Gigabyte BRIX Projector: Miniaturní počítač se zabudovaným projektorem
i Zdroj: PCTuning.cz

Nyní něco konkrétního k hardwarovým specifikacím. Projektor má rozlišení 854 × 480 pixelů, je založený na technologii DLP, má svítivost 75 lumenů pomocí LED podsvícení a kontrast 900:1. Projektor je primárně připojený k počítači pod ním, lze ale použít i mini-HDMI vstup a promítat z externího zařízení.

Základní deska je vybavena dvoujádrovým procesorem Intel Core i3-4010U (ve videu je uvedených více modelů, včetně Core i7 nebo naopak Celeronu) s technologií HyperThreading a základní frekvencí 1,7 GHz. Součástí procesoru je také grafická část Intel HD Graphics 4400. Celý procesor má TDP 15 W. Vedle něj jsou zde dva SO-DIMM sloty, které pojmou až 16 GB operační paměti DDR3L (se sníženým napětím 1,35 V), a mSATA slot pro SSD. WiFi standardu 802.11b/g/n a Bluetooth 4.0 je již součástí.

Cenu ani datum uvedení zatím nevíme.

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama