Gigabyte přichází s 4K 240Hz monitorem, nabídne dva DisplayPorty 2.1
i Zdroj: Aorus
Novinka Gigabyte přichází s 4K 240Hz monitorem, nabídne dva DisplayPorty 2.1

Gigabyte přichází s 4K 240Hz monitorem, nabídne dva DisplayPorty 2.1

David Jiránek

David Jiránek

4. 3. 2024 14:00 4

Gigabyte přichází s novým monitorem, který sice nabízí QD-OLED panel s vysokým rozlišením i obnovovací frekvencí, ale zaujme kvůli trochu jiné specifikaci.

Reklama

Novinka z herní série AORUS od Gigabytu má označení FO32U2P a jde o 4K QD-OLED monitor s úhlopříčkou 31,5 palce a obnovovací frekvencí 240 Hz. Špičkové specifikace doplňuje 10bitový panel s DisplayHDR True Black 400 certifikací. Pro uživatele lačnící po špičkovém monitoru může hrát roli i nabídka portů. Zde totiž najdeme i DisplayPort 2.1. Jeho implementace je stále relativně pomalá u herních monitorů. Gigabyte navíc nenechal nic v náhodě a nabízí tyto konektory rovnou dva. Jeden v klasické verzi a druhý v mini provedení.

Oba DisplayPort 2.1 konektory se zde nacházejí ve specifikaci UHBR20, tedy s podporou čtyř 20Gb DisplayPort linek. Celková propustnost tak činí 80Gb/s. Výčet konektorů dále zahrnuje USB-C s možností dodat externímu zařízení až 65 W a podporou DP režimu. Najdeme zde také dva HDMI 2.1 porty.

Gigabyte přichází s 4K 240Hz monitorem, nabídne dva DisplayPorty 2.1
i Zdroj: Aorus

AORUS FO32U2P je dále vybaven dvěma 5W reproduktory, stojanem umožňujícím natočení, změnu výšky i pivot. Nechybí USB s podporou KVM a řetězové zapojování monitoru skrz DP výstup. Zaujme také podpora obrazu v obraze a řada herních funkcí včetně crosshairu.

Cenovku Gigabyte zatím nesdílel, ani uvedení do prodeje zatím neznáme. Jakmile se ale monitor objeví, určitě ho zalistují i u našeho zeleného parťáka.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama