GOG vám bude mazat herní uložené pozice na cloudu, pokud budou moc velké
i Zdroj: GOG
Novinka GOG vám bude mazat herní uložené pozice na cloudu, pokud budou moc velké

GOG vám bude mazat herní uložené pozice na cloudu, pokud budou moc velké

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

6. 6. 2024 21:30 3

GOG se toho vskutku nebojí. Obvykle na tuhle platformu pěju chválu, ale tohle mě lehce zaskočilo. Aby mi mazali uložené pozice, to teda pěkně děkuju!

Reklama

Ale jako obvykle, nic se nevyhazuje tak horké, jak se to uvaří (nebo tak nějak). Situace je taková – jelikož se knihovna her na GOGu stále rozrůstá a s tím souvisí i příliv nových a nových uživatelů, začalo zřejmě být na serverech trochu těsno. Tudíž GOG informuje uživatele, že od 31. 8. 2024 bude mazat veškeré uložené pozice, které mají více než 200 MB na jednu hru. Nejdřív se budou mazat věci, které se nějak dostaly do složky sejvů, ale nesouvisí s nimi. Pak budou na řadě nejstarší uložené sejvy překračující limit a pojede se až k těm nejnovějším. A nakonec vám smažou i účet! Ne, tak daleko to nezajde, klid.

Koukám k sobě na účet a hle, ani jsem netušil, že sejvy z Quaka zabírají tolik.

GOG vám bude mazat herní uložené pozice na cloudu, pokud budou moc velké
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud používáte klient GOG Galaxy, používáte cloudové úložiště a herní data se ukládají i na váš disk. Ale jestli si jen stahujete offline instalátory, máte svoje pozice uložené pouze na svém disku. O data na disku samozřejmě nepřijdete v žádném případě. GOG nyní doporučuje všechny cloudové sejvy projít a zálohovat si k sobě na disk a pak je promazat, pokud už hraničí s kacířstvím 200 MB. Ale do konce srpna je ještě trochu čas a do té doby vás bude GOG spamovat, pokud u vás najde problematické sejvy. V onom pamfletu od GOGu výše je i návod, jak své sejvy opečovat před destrukcí. Pro jistotu ještě přímý odkaz https://support.gog.com/hc/en-us/articles/18730340487709-Review-your-Cloud-Saves-to-avoid-loss-of-files?product=gog

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama