google-art-project-virtualni-cesta-za-umenim-aneb-street-view-v-interieru
Novinka Google Art Project: Virtuální cesta za uměním aneb Street View v interiéru

Google Art Project: Virtuální cesta za uměním aneb Street View v interiéru

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

2. 2. 2011 11:00 2

Umělecký projekt Googlu zavede uživatele do sedmnácti světových galerií a muzeí včetně pražské Kampy. Ve vysokém rozlišení bylo zachyceno až tisíc uměleckých děl.

Reklama

Po 18 měsících práce a návštěvě 17 muzeí a galerií po celém světě přináší Google službu umožňující prohlédnout si slavná umělecká díla ve vysokém rozlišení. Mezi galerie a muzea zapojená do projektu patří např. palác Versailles, Van Goghovo muzeum, Národní galerie v Londýně a milým překvapením je i Kampa v Praze. Každým ze zmiňovaných se můžete díky Art Projectu procházet a prohlížet si nejznámější světová díla.

Google Art Project: Virtuální cesta za uměním aneb Street View v interiéru
i Zdroj: PCTuning.cz

Obrazy byly zachyceny pomocí

gigapixelových

kamer

(pro představu se jedná o zhruba sedm miliard obrazových bodů), což vede k ohromující úrovni detailů. To umožňuje přibližovat na drobné detaily, které pro lidské oko nemusí být viditelné.


Jak vše vznikalo a kolik práce za projektem stojí se můžete podívat na tomto videu

To však zdaleka není vše. O každém uměleckém dílu si můžete zobrazit podrobné informace (o autorovi a např. době kdy byl zhotoven). Při virtuálních prohlídkách můžeme zavítat do více než 385 místností a ani se nemusíme zvedat od počítače nebo vycházet z domu. Není to skvělé? Vaše cesta za uměním může začít už nyní na stránce projektu, jak vše funguje a vznikalo se můžete podívat na oficiálním YouTube kanálu.

Zdroj: Google Art Project

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama