google-assistant-nyni-dokaze-rozpoznat-muziku-jeste-mnohem-lepe
Novinka Google Assistant nyní dokáže rozpoznat muziku ještě mnohem lépe

Google Assistant nyní dokáže rozpoznat muziku ještě mnohem lépe

Martina Lipertová

Martina Lipertová

17. 9. 2018 14:00

Za pomoci aplikace Google Assistant nyní můžete identifikovat desítky milionů skladeb.

Reklama
Google Assistant nyní dokáže rozpoznat muziku ještě mnohem lépe
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnost Google uvedla, že integrovala funkci vyhledávání zvuku (Sound Search) do Now Playing, funkce pro rozpoznávání muziky. Díky tomu by rozpoznávání muziky a vyhledávání interpretů mělo být o poznání rychlejší. Funkce vyhledávání zvuku je dostupná v aplikacích Google Search a Google Assistant na jakémkoliv Android zařízení.

Pro spuštění služby stačí spustit hlasový dotaz. Pokud ve vašem okolí začne hrát muzika, aplikace nebo zařízení se vás zeptá: „Co je to za písničku?“. Kliknete-li na vyskakovací okno, spustíte identifikační proces. Kromě toho se můžete zeptat: „Hey Google, what´s this song“? 

Technologie rozpoznávání hudby dává každému zvukovému záznamu jedinečný „otisk prstu“, který je porovnáván s databází. Uvedla to společnost Google ve svém blogovém příspěvku. Sounds Search pracuje na serveru, takže není omezen kapacitou pro ukládání a zpracování, což mu umožňuje porovnání s desítkami milionů skladeb.

Google na svém blogu dále uvedl: „Stále si myslíme, že je tu prostor pro zlepšování – když muzika hraje hodně potichu nebo ve velmi hlučném prostředí, ne vždy ji rozeznáme. Také věříme, že systém by mohl pracovat ještě rychleji. V práci na těchto výzvách pokračujeme s cílem dosáhnout v oblasti rozpoznávání muziky nové úrovně.“ Zdali se to Googlu daří už teď můžete sami vyzkoušet.

Zdroj: Cnet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama