google-predpovedel-vysledky-oscara-vyhraje-film-o-pocatcich-socialni-site-facebook
Internet Novinka Google předpověděl výsledky Oscara. Vyhraje film o počátcích sociální sítě Facebook?

Google předpověděl výsledky Oscara. Vyhraje film o počátcích sociální sítě Facebook?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 2. 2011 14:00 3

Zlatou sošku si prý odnese film The Social Network, který dokazuje, že nemůžete získat 500 milionů přátel bez toho, aniž byste si udělali několik nepřátel.

Reklama

Internetová společnost Google provedla rozsáhlou analýzu dat týkající se vyhledávání na internetu. Cílem bylo předpovědět letošní vítěze filmové ankety Oscar. Jak známo, nic většího než je udílení Oscarů, pokud jde o filmy, neexistuje.

Google použil statistiky několika předchozích ročníků, které porovnal s počtem vyhledávání konkrétních výrazu v daném roce. Svou metodiku, chcete-li systém, demonstruje na trojici grafů, která má být vodítkem k tomu, proč se nakonec filmy No Country for Old Men (Tahle země není pro starý), Slumdog Millionaire (Milionář z chatrče) a The Hurt Locker (Smrt čeká všude) staly vítezi Oscara.

Podle Googlu má největší procentuální šanci na získání ocenění film, který v posledním období zaznamenal největší zájem uživatelů při vyhledávání na internetu.

Zlatou sošku si tak letos má odnést film The Social Network. Snímek, který ukazuje zrod a vzlet sociální sítě Facebook. Zájem byl na internetu také o filmy Black Swan, The Fighter, nebo The King’s Speech, na hodnoty filmu Davida Finchera ale nedosáhly.

Výsledky můžete porovnávat na speciálně vytvořeném webu. Předávání Oscarů proběhne 27. února v losangeleském Kodak Theatre a  v přímém přenosu ho bude vysílat americká stanice ABC.

Google předpověděl výsledky Oscara. Vyhraje film o počátcích sociální sítě Facebook?
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama