google-si-brousi-zuby-na-mobilni-vyhledavani
Novinka Google si brousí zuby na mobilní vyhledávání

Google si brousí zuby na mobilní vyhledávání

Martin Stančík

Martin Stančík

9. 11. 2009 20:18

Google kupuje za 750 milionů dolarů společnost AdMob, která se, jak už její název napovídá, zabývá reklamami pro mobilní telefony.  

Reklama

Internetový gigant se čím dál více snaží prosadit v oblasti mobilních telefonů - jeho operační systém Android se objevuje na telefonech nejznámějších firem jako je třeba Motorola a nově se Google snaží zaměřovat i na reklamu v tomto odvětví. Společnost AdMob se zabývá tvorbou technologií, díky kterým je možné na mobilních telefonech (například v rámci různých aplikací) zobrazovat reklamu, jejíž účinnost si pak zadavatel může jednoduše vyhodnocovat.

Google si brousí zuby na mobilní vyhledávání
i Zdroj: PCTuning.cz


"Mobilní reklama má obrovský potenciál a i když je tato jen v počátečním stádiu vývoje, AdMob dokázal v relativně krátké době vyvinout působivé nástroje," říká Susan Wojcickiová z Googlu. Google, světová jednička v rámci hledání na internetu, neudává, kolik z jeho příjmů za rok 2008 (celkem 22 miliard dolarů) pocházelo z mobilní reklamy. Minulý měsíc společnost prohlásila, že mobilní vyhledávání pomocí jeho vyhledávače vzrostlo čtvrtletně o 30%.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama