google-zavedl-odmeny-za-hlaseni-chyb-v-androidu
Novinka Google zavedl odměny za hlášení chyb v Androidu

Google zavedl odměny za hlášení chyb v Androidu

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

17. 6. 2015 11:30 3

Google chce zvýšit bezpečnost Androidu. Nově totiž šikovné lidi motivuje k odhalování chyb v tomto operačním systému finančními odměnami. Na odměnách společnost přitom vůbec nešetří.

Reklama

Google bude vyplácet peníze za odhalení mírných, středně vážných a samozřejmě i naprosto kritických chyb. Odměny za různě závažné chyby se od sebe liší. 

Google zavedl odměny za hlášení chyb v Androidu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zajímavé je, že významnou částku navíc si můžete zasloužit tím, že společně s nahlášením chyby přidáte i kód k jejímu opravení. V tomto případě Google vyplatí až 8000 dolarů (cca 192 000 korun), přičemž ve výjimečných případech se odměna může vyšplhat až na 30 000 dolarů (cca 720 000 korun).

Nabídka Googlu bohužel nepočítá s ohroženími, která jsou možná pouze za interakce samotného uživatele. Mimo jiné se jedná o phishing či manuální instalaci aplikace. A vypsané jsou i další podmínky, tak například že objevené chyby se musí nacházet z nejnovější verze Androidu a pro zařízení dostupné přes americký Google Play. Tím se množina zařízení rázem scvrkne pouze na Nexus 6 a Nexus 9.

Součástí podmínek vyplácení odměn je samozřejmě i položka, ve které se zavazujete chybu nezveřejnit. Google se přitom zavazuje chybu ze systému co nejrychleji odstranit.

Poslední zajímavostí je, že Google umožňuje vzdát se své odměny ve prospěch charity. V takovém případě Google vyplácené peníze zdvojnásobí.

Zdroj: Google

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama