graficke-karty-7800-gtx-nemaji-rady-zimu
Novinka Grafické karty 7800 GTX nemají rády zimu??

Grafické karty 7800 GTX nemají rády zimu??

Petr Válek

Petr Válek

9. 7. 2005 00:00 1

Server TomsHardware přišel na zajímavou vlastnost karet nVidia řady 7800 GTX. Jak jistě víte, je do karet implementována termální dioda, která donutí při určité teplotě buď snížit takty nebo kartu úplně vypnout. Je tady ale ještě něco, problém, o kterém by měli vědět hlavně lidé s vodním chlazením.

Reklama

 

Grafické karty 7800 GTX nemají rády zimu??
i Zdroj: PCTuning.cz

Za normálního stavu je karta při provozu schopna dosáhnout provozních teplot okolo 55 - 75°C. Termální dioda je nastavená na zpomalení nebo úplné zastavení a vypnutí grafické karty při 115°C. Ukázalo se však, že problémem může být i teplota nízká.
Jak uvedl THG, v nejnovějších ovladačích nVidie je chyba, která způsobuje stejné nebo alespoň podobné chování karty jako by se přehřívala v situaci, kdy je karta chladná (30 - 35°C).

Během normální práce to ani nezpozorujete! Než Vám PC najede, zahřeje se karta na provozní teplotu, která je mírně vyšší než udávaných 30-35°C. Problém může nastat tehdy, jestliže jste majiteli vodního chlazení a chcete ho na kartu instalovat. V takové situaci dochází právě s nejnovějšími ovladači k nešvarům. Firma nVidia slíbila, že v další verzi driverů už bude tento bug odstraněn. To jsou věci, co říkáte? :-)

Zdroj: THG

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama